Рали „България“: Сурилов си изгради тактика и е на три етапа от победата

Лидерите в рали „България“ Мартин Сурилов и Здравко Здравков  със Citroen C3 R5 си изградиха тактика до финала. Без излишни рискове, за да не спукат евентуално гума, но и без да дават голяма разлика с преследващите ги румънци Симоне Темпестини – Серджу Иту с Porsche 997 RTG.

Разликата между двамата на сервизния парк бе 1:51,4, като Темпестини спечели два от трите специални етапа сутринта. Сурилов сега се нуждае от завършване. Ако спечели и Пауърстайджа, ще вземе допълнително точки. Тъй като рали „България“ е с висок коефициент, то Мартин има всички шансове за титлата, дори и да има още едно рали до края на сезона. Ако няма – от той и Здравко са шампиони още днес.

Всъщност, Сурилов спечели второто минаване на Плаково. Той бе на 7 сек. пред Темпестини.

Трети, след Темпестини  е Антон Титов с с Skoda Fabia R5, но той е на повече на 4 минути и гледа да запази мястото си на подиума. мястото на подиума.

Никола Мишев и Петър Сивов с Peugeot 208 Rally4 диктуват темпото в клас RC4. Те преследват победата и искат да измъкнат първото място от Денис Станчовски и Еди Сивов с Peugeot 208. След Никола, втори в класа и 5-и в общото класиране са  Кирил Тодоров и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 R2. Вчера имаха проблеми с разговорното и с настройките. Върнаха старите и нещата тръгнаха. Сега карат и се забавляват.

Денис Станчовски знае, че не може да избие предниата от 43 секунди на Мишев. И той върна на колата си същите настройки и нещата му взеха да се получават. Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Opel  Corsa Rally4 са след тях. С леки неприятности в началото на деня, смесеният дует продължава напред.