Първи снимки на Honda Civic Type R за 2023 г.

Honda разпространи снимки на Civic Type R от следващо поколение, облечен в камуфлажен костюм. Този автомобил все още е тайна, но Honda иска да напомни на света, че развитието на хот хечовете продължава на пистата Сузука в Япония.

Така снимките са хванали колата на състезателната писта. Въпреки плътно прилепналият камуфлаж, се разкрива няколко дизайнерски детайли и е трудно да се скрие това масивно крило и ауспуха на централния изход. Новият Type R ще последва другите нови Civic, като приема по-сдържан дизайн от предишния модел. И предната, и задната част не изглеждат толкова агресивни, както предишната версия. Все пак са много по-наточени и зли от новия Civic хечбек и дизайна на Civic Si.

От Honda не казват какво ще задвижва новия модел, но според слуховете това е хибрид от 400 конски сили (298 киловата). Други смятат това за малко пресилено. По-вероятният сценарий е, Honda да актуализира настоящия 2,0-литров мотор с турбокомпресор, за да направи повече мощност от преди. Механичната скоростна кутия ще бъде единствената налична трансмисия. Преминаването към хибриден задвижващ агрегат се чувства като голяма стъпка.

Honda не е казала кога ще разкрие Civic Type R за 2023 догодина. Това със сигурност ще бъде последният чисто бензинов двигател на марката в Европа, когато бъде пуснат в продажба следващата година. Тийзърите и многобройните шпионски снимки не могат да скрият червените спирачни апарати Brembo, гумите Michelin Pilot Sport 4 и нещо, което изглежда като интеркулер в долната решетка. Новият Type R може да не разполага с 400 коня, но със сигурност ще има сериозна мощност.