Първата българка от Moto GP избра Honda награда

Евелина Лабешка от Варна спечели от томболата на MOTO EXPO 2023

Евелина Лабешка от Варна спечели ваучер на стойност 300 лв. за продукти и услуги от оторизираните дилърства на Honda у нас. Любопитна подробност е, че тя е първата българка на грида в MotoGP и фен не само на този спорт, но и на Марк Маркес, и отборите на Honda. Именно затова посочва наградата на японската марка от анкетната карта за томболата на MOTO EXPO 2023.

Ваучерът e валиден както при покупка на място, така и в онлайн магазина bmeshop.bg. Името на късметлийската бе изтеглено чрез жребий от организитарите на изложението.

Eто какво сподели тя, когато научи радостната вест: „През 2017 г. посетих за първи път падока на пистата Льо Ман във Франция, където се запознах с много пилоти, механици и шефове на отбори. Мечтаех да бъда част от любимия си отбор. Когато се прибрах в България, писах до тогавашния мениджър – Ливио Супо“.

Не след дълго Евелина получава официална покана от самия Супо да бъде хостеса в отбора Honda Repsol в Германия на пистата „Захсенринг“. „Всичко е много по-различно на стартовата решетка – мирише на гума, на бензин, усеща се вълнение, обсъждат се стратегии до последно, сменят се гуми и аз преживях всичко това заедно с отбора на Дани Педроса“, спомня си Евелина. Тогава Маркес завършва 1-ви, а Педроса – 3-и, след което всички от тима единодушно заявяват, че българката им е донесла късмет.

„Винаги ще съм благодарна на Honda за възможността, която ми дадоха – да бъда част от отбора! Затова и избрах именно осигурената от тях награда от Moto Expo 2023“, разпалено пояснява красивата варненка.