Производството на новия Ducati SuperSport 950 започва в Борго Панигале

По време на световната премиера на Ducati SuperSport 950 за 2021 г. стана ясно, че това мотоциклет, способен да комбинира спортно преживяване с всекидневна употреба. Моторът е идеалният избор за всеки, който желае да се доближи до света на спортните байкове от Борго Панигале.

Новият модел е с ревизиран дизайн и се отличава с по-добра електроника и оборудване. Освен това отговаря на законодателството Еuro5 за замърсяване.

Естетичната връзка между SuperSport 950 и Panigale V4 е още по-подчертана в тази нова версия. Пълният светодиоден фар, оборудван с DRL, веднага припомня острия светлинен подпис на Panigale V4, докато обтекателите са специално преработени, за да подчертаят спортната визия на мотора и плавността на неговите форми.

SuperSport 950 e с истински спортен пакет – едностранна подвижно рамо, решетъчна рамка, фиксирана към двигателя, който действа като носещ елемент. Намаляване на теглото с течности и сухо тегло от 184 кг. Електронният пакет се състои от ABS за завои, тракшън контрол, уили контрол, електронна скоростна кутия и режими за каране Sport, Touring и Urban.

Благодарение на въведените актуализации, SuperSport 950 вече е по-удобен. Седалката е с нова подплата и по-плоска форма, които заедно предлагат по-добър комфорт и по-голяма свобода на надлъжно движение. Позволяват максимален контрол за водача и много място за пътника. Височината на кормилото позволява спортна позиция за каране, без да се натоварват прекалено много китките. Стъпенките са разположени така, че да не уморяват коленете.

За да се подобри карането в града, извън него или на пистата, стандартната версия на SuperSport 950 е оборудвана с Quick Shift Up & Down. Новото управление на съединителя вече е хидравлично и лостът може да се регулира на разстояние от кормилото. Скоростната кутия е модифицирана, за да улесни включването на неутрално положение, когато моторът е неподвижен и да осигури прецизно включване на предавката.

Приборостроенето на семейството SuperSport 950 включва нов 4,3-инчов пълен TFT дисплей. Графиките се характеризират с голям кръгъл брояч на обороти, който показва предавката, включена в центъра и ви позволява да държите най-важната информация под контрол по време на спортно каране.

Двуцилиндровият двигател Ducati Testastretta отговаря на хомологацията Еuro5. Той е с максимална мощност и въртящ момент от 110 к.с. при 9000 об/мин и 93 Нм при 6500 об/мин. SuperSport 950 се предлага и в по-малко мощнва версия за притежателите на категория A2.

Новият SuperSport 950 се предлага в цвят Ducati Red, докато версията S се продава в Ducati Red и Arctic White Silk. Има по-спортно напълно регулируемо окачване Öhlins със специална настройка.