Премиум рали София – Свети Влас стартира новия си сезон 2023

Този уикенд Премиум рали София – Свети Влас стартира сезон 2023. Първата от серията изяви е от 28 до 30 април – Discover Bulgaria Mountain Ride. Така ще бъде дадено началото на пътешествията по емблематични дестинации в България! Това стана ясно на пресконференция днес с организаторите на събитията през цяла година в Резиденция Диневи.

Както стана ясно, първото събитие е Discover Bulgaria Mountain Ride. Очакват се по маршрута от Велинград към Банско да тръгне сериозна колона от суперавтомобили. Всички ще се движат заедно, а за адреналина ще има и затворена планинска скоростна отсечка. Нещо като планинско състезание. За любителите на офроуда ще има възможност за пътешествие с ATV из Пирин.

На 30 април централният площад в Банско ще промени обичайния си облик. Над 30 спортни и атрактивни автомобила, част от Премиум рали София – Свети Влас ще пристигнат в Банско в събота по обяд. Любителите на бързи коли ще могат да се насладят на уникалната гледка на 30 април 2023 г., малко след 12 часа.

Музика, настроение и бензин в кръвта очакват всички фенове, които ще изберат да изкарат една различна неделя в подножието на Пирин планина. Ferrari Pista, Lamborghini, McLaren, Bentley Continental GT Speed, Porsche 911 GT3, Porsche 911 Turbo S. Това са част от суперавтомобилите, които ще посрещнат жителите и гостите на Банско.

А малко преди това ще бъде даден старт на маратона РотаРън в подкрепа на Българския регистър за стволови клетки, организиран от Ротаракт клубовете в България и подкрепен от Премиум рали София – Свети Влас.

Другото значимо събитие е традиционното премиум рали София – Св. Влас от 21 до 25 юни. То се провежда от 2013 г. и се утвърди като формат, успешно съчетаващ мощните и атрактивни автомобили, опознаването на различни дестинации и приятните забавления, преживаявания и нощния живот в най­-добрите клубове. Така ще бъде и тази година.

Около 50 суперавтомобила ще се наредят на старта в Марина Диневи, като маршрута е през Белград до Будапеща и до пистата за Формула 1 – Хунгароринг.  Както стана ясно, участниците ги очакват петзвездни хотели, елитни ресторанти и клубове, а също и незабравими изживявания.

След старта от Марина Диневи, първата спирка в София ще съвпадне с откриването на Sofia Moto Fest. На пресконференцията днес присъства и организаторът на събитието Даниел Капсъзов, който разказа какви атракции и забавления са подготвили на събитието. За него ще пуснем допълнителна информация.

Следва спирка в Белград и приятни изживявания в сръбската столица. От там колоната от автомобили се насочва към Будапеща и пистата Хунгароринг. Там ще има състезания с автомобилите – тайматак, драг рейсинг, точна езда и др.

Друго незабравимо изживяване е в разгара на лятото – Varna Vice City Ft. # justpablo. То ще бъде на 20 август, като ще бъде затворена част от пристанището на Морската гара във Варна. Ще бъдат изложени над 60 суперавтомоибла.

Ще има обособена специална зона за Ferrari и Maserati за посетителите. Някои могат да спечелят и тестдрайв с въпросните коли. Естествено ще има DJ парти и други атракции. Автомобилите ще тръгнат на 18 август по маршрут от София до курорта Св.Св. Константин и Елена и Варна.

Още по-повдигащо адреналина е изживяването, подготвяно на пистата Серес в Гърция. Това не е за първи път и който вече веднъж е бил там, непременно се връща отново. Сега събитието ще бъде на 20-22 октомври и се очакват около 60 автомобила. На пистата  Серес ще има тайматак, сесии с професионални пилоти, телеметрия за всички участващи коли и други спортни скоростни забавления.

Снимки premiumrally.com