Премиера: Забавният Triumph Trident 660 дойде и у нас

Миналата година, на 30 октомври бе представен един от най-интересните мотоциклети създавани в Хинкли – Triumph Trident 660. Премиерата му бе предвидена за изложението EICMA 2020 в Милано, но пандемията на коронавируса обърка всичко. Затова е уникалният мотор бе представен онлайн. Тогава Moto Club представи новия модел подробно.

Днес този уникален забавен за каране и маневрен мотоциклет бе показан за първи път у нас. Премиерата на Triumph Trident 660 бе в шоурума на марката на „Ботевградско шосе“ с много гости и журналисти.

Trident 660 е най-новият член на семейството Roadster на Triumph, където са Street Triple RS, Speed ​​Triple RS и състезателните машини от Moto2 дивизията. Trident 660 обаче сам по себе си е проектиран за максимална използваемост при всекидневни условия, благодарение на перфектно балансирания си характер, лекотата на управление и динамиката. В Triumph дори признават, че досега не са правили такъв мотоциклет.

В центъра на мотоциклета е новият 660-кубиков трицилиндров двигател. Всеки мотоциклетист,  който е избрал Trident, особено по-опитните, ще се впечатлят и най-вече ще се възползват от линейна мощност и въртящия момент. Мощността е с пикова стойност от 81 к.с. при 10 250 об/мин. Над 90% от максималния въртящ момент е на разположение в почти целия оборотен диапазон. Върхът му е 64 Нм при 6250 об / мин. В двигателя всичко е ново – буталата, коляновия вал, цилиндровата глава, клапаните, разпределителните валове, съединителя.

Trident се предлага също и съвместим с категория A2. Конфигурацията на двигателя за A2, ограничава пиковата мощност до 47,8 к.с. при 8750 об / мин и 51 Нм при 5250 об / мин. Дилърите могат да възстановят мотора обратно до пълна мощност, след като водачът получи пълния си лиценз.

Многофункционалните инструменти на Trident 660 с цветен TFT дисплей предоставят цялата ключова информация. Дисплеят е проектиран специално за опционалната система My Triumph Connectivity. Тя позволява навигация, управление на GoPro то и взаимодействие между телефон и музика чрез уредбата. Всичко това е ясно показано на TFT екрана.

Водеща в сегмента е електрониката на мотоциклета. Тракшън контролът е с два режима за каране – Road (стандартен), (Rain) режим за дъжд и изключване.  Естествено има ride-by-wire дросел и прецизен отговор на газта. Превключващият се тракшън контрол управлява мощността и въртящия момент, когато сцеплението е нарушено. Най-новото поколение ABS на Triumph за допълнителна безопасност на водача.

Спирачна система е Nissin с 2-бутални плаващи апарати с двойни 310 мм дискове отпред и единичен заден апарат и диск. Гумите Michelin Road 5, които се монтират като стандарт,  са едни от най-добрите за този тип мотоциклети. Превъзходната комбинация от окачване, гуми и спирачки на Trident 660 дава комфортно пътуване. Специфична е системата за окачване Showa. Тя е с обърната вилка отред с ход 120 мм и регулируем моношок на задното окачване с ход 133,5 мм.

Trident 660 е маневрен, пъргав и забавен за каране, а висококачественото окачване и спиране се комбинират перфектно с олекотените 17-инчови спортни алуминиеви джанти.  Моторът е ергономичен, което се усеща при всекидневното каране. Удобната и практична двойна седалка има височина 805 мм. По-малката ширина на мотоциклета насърчава положение на каране и лесен достъп до стъпенките.

Новият 7-инчов LED фар с отличителен дизайн е уникален и проектиран специално за Trident 660. Компактната и интегрирана задна светлина е оформена като самата задната част. Самоизключващите се LED мигачи допринасят за високото ниво на удобство. Теглото на мотора е 189 кг.

За тази машина специално са разработени 45 аксесоара. Trident 660 има водещ в класа сервизен интервал от 16 000 км и международна 2-годишна гаранция за неограничен пробег. Цената също е отлична – започва от 14 000 лв. без ДДС.