Представиха новите Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport

Новият Discovery Sport, семейният и компактен SUV автомобил, бе представен с ефективни mild хибрид дизелови двигатели от следващо поколение Ingenium, информационно-развлекателни системи Pivi и Pivi Pro и две специални спецификации: завладяващия „Urban Edition“ и мощния „Discovery Sport Black” с бензинов двигател Ingenium с 290 к.с.

Новият Discovery Sport се предлага с редица различни опции на двигателя, включително P300e plug-in хибрид, представен за пръв път през 2020 г., и следващото поколение ефективни четирицилиндрови дизелови двигатели. Те се предлагат с два варианта на мощност, D165 (163 к.с.) и D200 (204 к.с.), които осигуряват подобрена ефективност и по-плавна мощност, с CO2 от 166г/км и разход на гориво от 6.3л/100км). И двата варианта използват най-новата технология за mild хибрид (MHEV) на Land Rover, когато са сдвоени с AWD, с батерия за събиране на енергия, загубена при забавяне. Резултатът е по-плавно спиране и стартиране и оптимизиран разход на гориво – давайки на клиентите досег до предимствата на електрифицирания автомобил, без да е необходимо да зареждат.

Бензиновата гама на новия Discovery Sport се подобрява допълнително с изданието ‘Discovery Sport Black’. Задвижван от турбо бензинов двигател с мощност 290 к.с. за безпроблемно и изискано представяне, Discovery Sport Black Edition се отличава с множество подобрения на екстериора и интериора за перфектната комбинация от привлекателен външен вид, практичност за цялото семейство и отличителни офроуд способности. Вариантът с пет седалки предлага успокорение от 0-100 км/ч за 7,4 секунди с CO2 от 211г/км.

Спецификацията Discovery Sport Urban Edition е базирана на R-Dynamic и се отличава с характерни дизайнерски елементи, включително алуминиеви финишъри, велурени седалки Luxtec и черен контрастен покрив. Urban Edition се предлага в шест екстериорни цвята: Namib Orange, Carpathian Grey, Firenze Red, Santorini Black, Ostuni White и Hakuba Silver.

Дигиталното изживяване се трансформира в новия Discovery Sport с най-съвременната информационно-развлекателна система Pivi на Land Rover. Системата е готова за работа веднага щом се качите в автомобила – отделен план за мобилни данни и батерия означават, че няма забавяне. Актуализациите на софтуера се предлагат по въздуха чрез вградената връзка за данни на автомобила безплатно и дори могат да бъдат планирани в даден момент, за да отговарят на изискванията, като гарантират, че клиентите винаги разполагат с най-новите карти, приложения и функции на автомобила, без да се налага да посещават сервиз. Системата, задвижвана от Electrical Vehicle Architecture EVA 2.0, се предлага като стандартна Pivi или по-модерната Pivi Pro ΔΔ.

Привлекателността на Range Rover Evoque е обогатена още повече с представянето на нова луксозна модификация Range Rover Evoque Bronze Collection Special Edition, както и с пристигането на мощния Range Rover Evoque P300 HST.

Изисканият нов Range Rover Evoque Bronze Collection Special Edition се отличава с индивидуални дизайнерски елементи отвътре и отвън, както и подобрена технология с най-новата информационно-развлекателна система Pivi, докато новият Evoque P300 HST се характеризира с целенасочен нов облик на компактния член от семейството на Range Rover.

Evoque Bronze Collection Special Edition се предлага с гама от мощни и ефективни двигатели, докато спортният Evoque P300 HST е вдъхновен от по-големия Range Rover Sport HST и се предлага специално с мощния бензинов двигател P300 Ingenium на Land Rover.

Изключително задвижван от 2,0-литровия бензинов двигател Ingenium с мощност 300 к.с., новият Range Rover Evoque P300 HST внася целенасочено ново качество в компактния луксозен SUV на Land Rover. Отличаващ се с високоефективен външен вид, вдъхновен от Range Rover Sport HST, новото издание е базирано на Evoque R-Dynamic S и се отличава с уникална комбинация от актуализации на интериора и екстериора.

С 11 екстериорни цветови варианта, модерният и спортен външен вид е подобрен с пакет Black, включващ преден капак, странични отвори, капачки на огледалата и външни акценти в цвят Gloss Black. Стандартният плъзгащ се панорамен покрив в цвят Gloss Black и затъмнените стъкла, както и уникалните 20-инчови алуминиеви джанти Gloss Black с червени спирачни апарати също отличават новия HST.

Близките връзки с Range Rover Sport HST продължават и в интериора, където Evoque P300 HST споделя ексклузивните волан и таван с велурена облицовка в цвят Ebony. Луксозните щрихи включват и облицовка от зърнеста кожа, лайсни на праговете Range Rover, плъзгащ се панорамен покрив и електрическа багажна врата.