Председателят на СБА инж. Емил Панчев се срещна с новия шеф на ФИА Мохамед бин Сулайем

Председателите на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев и на Автомобилна федерация на България (АФБ) Камен Михайлов се срещнаха  с новия президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бин Сулайем след избора му през декември.

На срещата бяха обсъдени съвместните инициативи на организациите, както в сферата на мобилността, така и на автомобилния спорт.

„Срещнахме се с него в края на декември. Ние очакваме той да подкрепи СБА и АФБ заради проблемите, които имаме по отношение на автомобилния спорт. Хубавото е, че той изрази пред мен тази подкрепа. На тази среща използвах възможността да го поканя да дойде в България и през лятото да честваме заедно 65-та годишнина от основаването на Съюза. Ние си даваме ясна сметка, че ФИА може реално да  подпомогне освен спорта ни и инициативите по пътна безопасност, които организираме“, сподели след срещтата инж. Емил Панчев.

Съюзът на българските автомобилисти е член на Международната автомобилна федерация (ФИА) от 1992 година и е носител на правата за организиране на автомобилни състезания на територията на България.