Пол Тарес с Yamaha Ténéré 700 постави световен рекорд в планината

Това е световен рекорд! Посланикът на Yamaha Пол Тарес достига 6157,5 метра надморска височина на своя Ténéré 700.

Той мечтае да кара до края на света. Затова Пол Тарес реши да предприеме действия. За рекордно време от само три месеца неговият пророчески сън прерасна в творчески проект на Trece Racing Society и продуцентската компания The Who.

Верен на манията си да мине по пътища, и места, където никой на стъпва, Пол обърна поглед към планината Мерседарио в Аржентина.

Той разказва: „Основната цел на нашата експедиция беше да тестваме мотора и ездача във възможно най-тежките условия, изминавайки целия алпийски стил. На 12 март тръгнах от базовия лагер на височина 3000 м, направих 10 км и спах в междинния лагер в 4500. На 14-ти докоснах най-високата точка, достигана някога на двуцилиндров мотор –  6157,5 метра.

Тестът бе сериозно изпитание за мотоциклета. Той показа, че Yamaha Ténéné 700 е готов дори за 7000 м надморска височина. Пол показа още веднъж, че е роден готов. Неговото свободно пътуване до Серо Мерседарио, една от най-високите планини на Андите, му проправи път към Книгата на рекордите на Гинес. И го накара да копнее за още.

Какво следва ли? Екипът ще се върне в планината още преди Коледа, ще язди и ще снима най-доброто от себе си. Приключението продължава!