Пампорово посреща последния кръг от рали спринт шампионата на България

Курортен комплекс Пампорово ще посрещне последния кръг от рали спринт шампионата на България за 2021 г. След като няколко от кръговете в първенството бяха отменени заради различни обстоятелства, благодарение на усилията на „Пампорово“ АД, Община Смолян и Община Чепеларе, екипажите участващи в спринтовата дисциплина ще имат гарантиран финал на сезона.
Първото издание на рали спринт „Пампорово“ ще се проведе на 6 и 7 ноември, и ще предложи четири скоростни етапа с обща дължина от 40,62 състезателни километра. Общата дистанция, която ще трябва да покрият състезателите е 145,52 км. Трасетата, по които ще се проведе състезанието, са непознати за всички екипажи и гарантират вълнуващ край на сезона в националното рали спринт първенство.
Щабът на рали спринт „Пампорово“ ще бъде разположен в хотел „Перелик“ в курортен комплекс Пампорово. Състезанието ще бъде открито с церемониален старт в 17:30 ч. в събота (6 ноември), а същинската надпревара ще стартира на следващия ден със специален етап 1 „Смолянски езера“ в 9:30 часа.
Награждаването ще се проведе пред хотел „Перелик“ и е планирано за 15:30 часа.
Половин час по-късно, хотел „Перелик“ ще приеме и церемонията по награждаването на шампионите и призьорите в Българския рали шампионат и Българския рали спринт шампионат – формат, който се случва за първи път в модерната история на шампионатите.