От Netflix избраха режисьор за сериала за Сена

Netflix планира документален сериал от 8 епизода, посветен на трикратния световен шампион във Формула 1 Айртон Сена. Проектът ще се казва “Сена”, като вече популярния документален филм и има режисьор – роденият във Виена бразилец Висенте Аморим.

В последните години Аморим се наложи като един от най-успешните режисьори, работещи по тв продукции, разполагащи с голям бюджет, които могат да съперничат на филмите – идеалната рецепта за успех на платформи като Netflix. Последният успешен проект на Аморим е „Принцесата на Якудза”.

„Искам да сложим зрителя зад волана на състезателната кола заедно със Сена, във всеки един болид, който той е пилотирал – коментира Аморим. – Ще се опитаме да покажем неговия гений, да го разберем чрез личния му живот и чрез сложното развитие на кариерата му в спорта.”

От Netflix вече потвърдиха, че сериалът ще обхване доста дълъг период от кариерата на Сена – от преместването на Айртон във Великобритания през 1981 година, където той стартира във Формула Форд 1600 до фаталната катастрофа на 1 май 1994 година на „Имола”.