Отличен за IV офроуд събор 4х4 във Велинград

„IV събор 4х4 Велинград и приятели“ се организира от офроуд клуб Велинград. Първия ден участниците стартираха символично с дефиле през града и направиха така наречената разходка из горите на западни Родопи. През втория ден състезателите във всички класове Прототип, Хард, Софт, Дами, АТВ и Крос караха за време по правилник по затворени трасета в  местността „Гергевана“ над Велинград. Изключително атрактивно трасе, което позволяваше въпреки гористата местност да се наблюдава в отделни етапи от публиката.

Забележителното е, че събитието събра над 600 участника и го превръща в най-мащабното състезание за мотори, ATV, и автомобили 4х4 провеждано в страната за аматьори и професионалисти.

Лично кмета на Велинград д-р Костадин Коев връчи наградите на победителите в отделните класове. Събора нямаше такса участие. Имаше символична такава и тя бе по желание от страна на участниците и се събираше в урна с благотворителна кауза в помощ на пилот от Смолян (Антон Кошлуков) за операция.

Фирма „4х4 Гуми“ отделиха 25 % от продажбите си от деня в полза на акцията. Домакините заслужават да бъдат похвалени с изградените и обособени зони за паркинг за автомобилите на зрителите с отлични указания, санитарни зони, само една зона за храни и напитки и нестихващият апел за опазване чистотата на мястото през целия ден.

Класиране

Прототипи: 1. Ивайло Вучев, 2. Петко Дойкин, 3. Николай Кузманов

Стандарт: 1. Георги Новачин, 2. Жоро Николов, 3. Николай Краджов

ATV: 1. Цанко Белчев, 2. Кристиян Петров, 3. Красимир Хаджиев

Мотори: 1. Краси Бошнаков, 2. Иван Михов, 3. Ерджан Мунев

Дами: 1. Полина Терзийска, 2. Юлия Василева, 3. Александра Попова