Обновените гаранции на гумите Nokian Tyres издигат потребителското преживяване на ново ниво  

Качеството означава не само функционалност, но и издръжливост, особено за първокласните продукти. Потребителите очакват добавена стойност от премиум сегмента – услуга, която надгражда стандартната. Тази логика вдъхновява Nokian Tyres да започне да предлага специални гаранции за пазарите в Централна и Източна Европа за избрани серии на своите първокласни гуми. Обещанието за удовлетвореност от Nokian Tyres, гаранцията на арамида, а от скоро и гаранцията на гумите на Nokian Tyres се притичат на помощ за по-лесно разрешаване на произшествия от различен вид, и за пълна удовлетвореност на клиента.

 Гаранция на гумите

Най-новото попълнение към селекцията от гаранции на Nokian Tyres е валидно до 24 месеца след покупка на нов комплект гуми и носи множество предимства за клиента.  Всичко, което е нужно да направи клиента е да регистрира гаранцията на интернет страницата на Nokian Tyres или да поиска от търговеца да направи това за вместо него. Ако гумата се повреди случайно Nokian Tyres ще я замени безплатно.

Гаранцията на гумите е достъпна за всеки клиент, който закупи пълен комплект, или поне две гуми от един от определените модели. Всяка повредена гума може да бъде заменена само веднъж съгласно гаранцията и подмяната ще бъде извършена с точно същия размер като първоначалната гума. Гаранцията не важи за подменените гуми и не покрива инциденти причинени умишлено, от неправомерна употреба или по време на използване за моторни спортове, както и гуми използвани за аварийно-спасителни превозни средства. Не всички дилъри разполагат с тази гаранция, затова клиентите е нужно да проверят наличността ѝ с търговеца предварително.

Обещание за удовлетвореност от Nokian Tyres

Някои клиенти избират новите си гуми въз основа на препоръките на опитните търговци. Други купуват онлайн или разчитат на интуицията си, така че понякога новите им гуми не отговарят изцяло на очакванията им.

Гаранцията важи само за цели комплекти от четири гуми за определените модели изброени на интернет страницата на Nokian Tyres. Гумите не трябва да имат прекомерно износване и гаранцията покрива единствено гумите в същия размер като първоначално закупените. Прекомерното износване се проверява от индикатора за безопасно шофиране (DSI) върху шарката на гумата, която трябва да съдържа видимо числото 8. Клиентът също така трябва да попълни формуляр за подмяна с дилъра от когото е закупил първоначалния комплект гуми.

Гаранция за арамида на Nokian Tyres

Още от началото на съществуването си, Nokian Tyres са си спечелили слава на иноватор, разработвайки цяла гама от революционни решения, които подобряват безопасността и издръжливостта. Това включва патентованата технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres, която се използва предимно в гумите за SUV и ванове. Гаранцията на арамида също изисква регистрация на закупения модел гуми през интернет страницата на Nokian Tyres. Тя не се предлага отделно в някои Европейски държави, тъй като е част от Гаранцията на гумите за тези пазари.