Нови автомобили Haval за медалистите по карате и борба, от олимпиадата в Токио.

На официална церемония днес, бяха отличени част от призьорите от Олимпиадата в Токио. Българските състезатели по карате Ивет Горанова, както и в борбата – Eвелина Николова и Тайбе Юсеин получиха нови SUV автомобили с марка Haval. Младите спортисти бяха отличени за приноса си в спорта, както и за завоюваните медали от летните олимпийски игри в Токио.


Първа ключовете за своя автомобил получи Ивет Горанова, която спечели олимпийска титла по карате в категория до 55 кг. Тя донесе първото олимпийско злато от 2008 г. насам, когато Румяна Нейкова спечели златен медал в гребането в Пекин.  Търговският директор на Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, Тодор Стойков връчи на Ивет ключовете и специален подарък, като й пожела да се върне с ново златно отличие от предстоящото Световно първенство. Ивет Горанова получи нов SUV автомобил Haval H6. Моделът е с двулитров бензинов двигател и разполага с множество технологии и асистенти, улесняващи шофирането и гарантиращи сигурността. Автомобилът има ESP система на Bosch, системи против преобръщане (RMI), за контрол на сцеплението (TCS), 360 ̊камера за наблюдение на зоната около автомобила, адаптивен круиз контрол (ACC), система, предупреждаваща за опасност от челен сблъсък (FCW), система за автономно спиране (AEB) и други.

Бронзовите медалисти от олимпийските игри – Тайбе Юсеин и Евелина Николова, които завоюваха престижните отличия в своите категории по борба, бяха наградени от президента на Българска федерация по борба, Христо Маринов. Двете момичета си тръгват с чисто нов градски SUV – Haval H2. Автомобилът е с модерно, градско излъчване, бензинов двигател и автоматична скоростна кутия. Моделът разполага още с безключов достъп и стартиране на двигателя, пълен пакет въздушни възглавници, камера за заден ход, заден парктроник, Apple Car Play. 

Гостите на събитието приветстваха момичетата като им пожелаха да завоюват световна титла в предстоящия шампионат през октомври.