Новият T-Roc R вече е може да бъде поръчан

T-Roc R е мощният флагман на компактните SUV модели на Volkswagen от 2019 г. Предварителните продажби на новото издание на този спортен модел вече започнаха. Новият T-Roc R впечатлява с 4-цилиндров TSI двигател с мощност 221 кВт (300 к.с.), 7-степенна DSG скоростна кутия и интелигентната система за задвижване на всички колела 4MOTION. Тази комбинация и останалите технически характеристики гарантират изключителна пъргавина, която може да се забележи както в динамичния дизайн на екстериора, така и в висококачествения интериор. Динамичният кросоувър модел вече включва и иновативни технологии от по-високите класове автомобили, включително системата на светлите IQ.LIGHT, нови асистиращи системи и усъвършенствани цифрови услуги.

Новият спортен компактен SUV модел гарантира типичната за R-представителите динамика на шофиране. Той спринтира от старт до 100 км/ч само за 4,9 секунди. Това вълнуващо изпълнение сега е комбинирано с обширна технологична актуализация. Новият T-Roc R се предлага стандартно с усъвършенстваните асистиращи системи Front Assist2 и Lane Assist2. А новият IQ.DRIVE Travel Assist и темпоматът с превантивна функция позволяват асистирано управление, спиране и ускорение при скорости до 210 км/ч. Изборът на дигатлни функции и възможности също достига ново ниво и включва естествен онлайн гласов контрол, както и достъп до стрийминг услуги. Услугите на We Connect Plus се предлагат безплатно в Европа за една година като част от стандартния пакет.

 Върхово представяне

„Ние изострихме дизайна на T-Roc R и подчертахме неговата атлетична индивидуалност още повече от преди. В резултат на това новият модел отговаря на премиум стандартите на Volkswagen R по всякакъв начин“, обяснява Райнхолд Ивенц, новият ръководител на R-бизнес звеното във Volkswagen.

Със своята специфична за модела технология на задвижване и ходова част, новият T-Roc R гарантира завладяващото усещане от моторните спортове. Мощният 2,0-литров TSI двигател осигурява максимална мощност от 221 кВт (300 к.с.) и максимален въртящ момент от 400 Нм. Тази мощност се предава на пътя чрез 7-степенната DSG-скоростна кутия (с функция Launch Control) и интелигентната система за задвижване на четирите колела 4MOTION. Спортната ходова част с възможност за настойки и прогресивното управление позволяват изключително динамични характеристики на управление. Специфичен за модела бутон разположен на новопроектирания мултифункционален кожен волан (с лостчета и сензорни контролни бутони) позволява директен достъп до избора на режими на шофиране, където е наличен и режимът Race.

Отличителен външен вид

Динамичната индивидуалност на автомобила е ясно изразена и във външния вид на новия T-Roc R. Новият дизайн на характерната за модела предница има особено мускулест вид с броня в стила на R-моделите, както и впечатляващи вертикални дневни светлини. IQ.LIGHT LED-матрични фарове, стандартни за Германия, потъмнени LED задни светлини, както и логото R на черната радиаторна решетка и капака на багажника, подчертават отличителния външен вид на новия T-Roc R.

В интериора се забелязват специфичните за R-моделите  декоративни елементи. Висококачествените акценти са осигурени благодарение на стандартния Digital Cockpit, новите и особено елегантни повърхности на арматурното табло с декоративни шевове, новия спортен кожен волан и дисплея на инфотейнмънт системата в таблетен дизайн.