Новият ŠKODA KAROQ с много новости за 2022 г.

Днес, преди малко повече от час се състоя онлайн премиерата на новата ŠKODA KAROQ за 2022 г. Обновената версия на най-продаваният SUV на SKODA за 2020 г. и за първата половина на тази година – KAROQ, има редица обновления. От този модел – по-малкият брат на KODIAQ, до момента има реализирани повече от 500 000 броя. Изпреварен е само от OCTAVIA.

Четири години след пускането си на пазара ŠKODA KAROQ получава актуализация: чешкият автомобилен производител обнови втората си гама модели SUV, за да гарантира неговия постоянен успех.Новият ŠKODA KAROQ има по-впечатляващ вид. Това са по-тънките фарове с изцяло LED Matrix технология за първи път. Подобрена е аеродинамика и има по-ниски емисии на CO2. Използвани се устойчиви материали и повече комфортни функции в интериора. Ефективните двигатели са от поколението EVO. Налични са и най-съвременни асистиращи системи и инфотейнмънт.

Свеж дизайн, подобрена аеродинамика и устойчиви материали в интериора ŠKODA AUTO продължи да развива своя дизайнерски език за ревизирания KAROQ, правейки SUV да изглежда още по-впечатляващ. По-широката, вече шестоъгълна решетка на ŠKODA, по-големи челни въздузаборници, нови фарове, нови двукомпонетни диодни дневни светлини, по-голям заден спойлер, нови задни светлини и др. Аеродинамично са оптимизирани алуминиевите джанти с черна пластмасова Aero тапицерия създават свежи визуални акценти. Новите колела, ребра на задното стъкло и нов заден спойлер подобряват аеродинамиката на автомобила, като същевременно намаляват емисиите на CO2.

Интериорът е с нова тапицерия, която като опция може да бъде изработена от устойчиви материали. Нова технология – като изцяло LED матрични фарове и разширена гама от асистиращи системи, също дебютира в гамата. Багажното отделение е от 521 литра при стандартна конфигурация на седалките и до 1630 литра при сгънати. С наличните VarioFlex седалки, свободният обем варира от 588 до 1810 литра при цялостното отстраняване на задните седалки.

Пет ефективни двигателя от поколението EVO на Volkswagen Group завършват актуализацията на KAROQ. Два дизелови и три бензинови двигателя осигуряват изходна мощност от 81 кВт (110 к.с.) до 140 кВт (190 к.с.). 2.0 TSI с мощност 140 кВт е запазен за KAROQ SPORTLINE и изключително със задвижване на всички колела. 2.0 TDI с мощност от 110 кВт се предлага с предно или задвижване на всички колела.

Лансиран през 2017 г., KAROQ беше вторият SUV на чешкия производител на автомобили. Предлагайки щедро пространство, високо ниво на практичност и отлично съотношение цена/качество, той изпълнява обещанията на марката. KAROQ се произвежда в Чехия, Словакия, Русия и Китай и се предлага в 60 страни.