Новият Range Rover с престижна награда в Car Design Review

Новият Range Rover триумфира в Car Design Review с изключително престижна награда. Избран от група експертно жури – включително лидери в производствения дизайн от Polestar, Lamborghini и Lucid – новият Range Rover беше високо оценен за своя редуктивен дизайн и начина, по който съчетава модерна луксозна естетика с емблематична форма, която свързва флагманския модел с неговата ненадмината 50-годишна история.

Петото поколение Range Rover беше категоричният победител сред автомобилите, които се появиха на пазара между април 2021 г. и септември 2022 г.

Новият Range Rover е изчистен и елегантен, с изравнени стъкла, скрита лайсна по средната линия и гладки лазерно гравирани покривни съединения. Графиката на покривa е ключова част от ДНК-то на Range Rover, докато познатата му разделена задна врата включва скрити затворени линии, които комуникират ново ниво на прецизност.

Изграден върху новата гъвкава модулна надлъжна архитектура от смесени метали (MLA) с набор от електрифицирани задвижвания и коефициент на съпротивление от само 0,30 – най-ниският от всеки луксозен SUV – новият Range Rover беше приветстван като „симплициран, смел и най-елегантен луксозен SUV”.

Новият Range Rover беше похвален и от Максимилиан Мисони, ръководител на дизайна в Polestar, който сподели: „За някой, който знае какво предизвикателство може да бъде поддържането на семплост и чистота през целия процес, този автомобил и неговите създатели имат пълното ми уважение.“

Екипите на Range Rover SV и Defender също бяха отличени в наградите Car Design News People Awards, където бяха връчени съвместно с отличието за най-добър екип на CMF. Екипите по цвят, материали и покритие спечелиха наградата за иновативното използване на материали и цвят за създаване на силна, ясна естетика, която обединява външния и вътрешния дизайн на техните автомобили.

Допълнително признание получи дизайнерът на Jaguar Land Rover Кен (Юджиан) Ган с награда за изключителната си работа. Ган, завършил магистърска степен по автомобилен и транспортен дизайн от университета в Ковънтри, спечели титлата пред четирима други млади дизайнери.

Многократно награждаваният Range Rover може да бъде закупен в България само от Land Rover дилърствата на Мото-Пфое.