Новият PEUGEOT E-TRAVELLER отговаря на изискванията за мобилност с нулеви емисии

Новият PEUGEOT E-TRAVELLER е идеалният спътник за всички професионални клиенти, които търсят превозно средство, способно да транспортира комфортно голям брой пътници и техния багаж по време на дълъг път. Той се предлага в две дължини: стандартна (4,98 м) и дълга (5,33 м). Височината му от 1,90 м означава, че има достъп до повечето паркинги.

Предназначен е за професионални превозвачи на пътници, E-TRAVELLER се предлага с 5 до 9 места, в зависимост от версията, с първокласно ниво на комфорт. VIP ниво на оборудване предлага салонна конфигурация с 4 независими седалки, разположени една срещу друга, с особено луксозно изпълнение и оборудване (тризонов климатик, затъмнен стъклен покрив и др.). E-TRAVELLER е адаптивен и практичен, с плъзгащи се и подвижни седалки, рафтове на ред 2, вградени сенници и др. Освен това е перфектен за дейности на открито, благодарение на Advanced Grip Control с Hill Assist Descent Control, подобрена система за сцепление при с ниско сцепление (пясък, кал, сняг и др.).

Общото между всички нови модификации на E-TRAVELLER е тяхното особено щедро вътрешно пространство и батерията, разположена под пода. В зависимост от конфигурацията, новият E-TRAVELLER може да превозва до 9 души с обем на багажника от 1500 литра, или 5 души и 3000 литра, или дори да предложи до 4900 литра товарен обем с 2 или 3 души на борда. Надграждайки силата на тези основни качества, новият E-TRAVELLER отива една крачка напред, за да предложи по-високо ниво на удобство за потребителя, безопасност и ефективност.

Повече от всякога, когато става дума за превоз на пътници, новият E-TRAVELLER е гаранция за елегантна и удобна мобилност.

• Преработена предна част. E-TRAVELLER възприема новия облик на гамата PEUGEOT, с нов дизайн на радиаторната решетка с новата емблема на марката в центъра, както и нови изцяло LED фарове, емблематичния подпис на PEUGEOT с 3 с нокътя и броня, оптимизирана по отношение на защитата и аеродинамиката.

• Изцяло ново табло. Цифровият инструментален панел и големият централен сензорен екран гарантират безопасност и практичност при ежедневно шофиране. Налични са повече и по-големи отделения за съхранение, особено в горната част на арматурното табло и на централната конзола. Арматурното табло се предлага и с новото управление на превключването на скоростите e-Toggle, което е практично и компактно.

• Интериорът е още по-изискан, с нов плат или перфорирана кожа за седалките (в зависимост от версията) и нови декоративни елементи в цвят Liquid Palladium на страничните панели.

Новото оборудване на PEUGEOT E-TRAVELLER подобрява ежедневния комфорт и безопасност за водача и пътниците.

• Ново 10” 100% цифрово цветно инструментално табло е стандартно монтирано на всички нови E-TRAVELLER. Той осигурява оптимизиран и персонализиран дисплей с важна информация, включително тази на навигационната система и информация, свързана с енергийния поток и презареждането.

• Нов голям централен сензорен екран. Новият E-TRAVELLER се предлага с 10” HD централен сензорен екран като стандарт за управление на аудио системата и свързаната навигация. За пълен комфорт гласовият асистент OK PEUGEOT ви позволява да управлявате основните функции на естествен език.

• Пълен набор от помощни средства за шофиране: предупреждение за умора на водача, разпознаване на пътни знаци, асистент за поддържане на лентата, автоматично аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и велосипедисти, ограничител на скоростта. E-TRAVELLER се възползва от широка гама от системи за подпомагане на шофирането, които са допълнение и от адаптивен круиз контрол.

• Високоефективен електрически пробег до 350 км

– Три режима на шофиране, които отговарят на ежедневните нужди. Новият E-TRAVELLER се задвижва от нов по-ефективен електрически мотор, предлагащ максимална мощност от 100 kW (136 к.с.) и максимален въртящ момент от 260 Нм, гарантиращ оптимална производителност от стартиране до максимална скорост от 130 км/ч. Налични са три режима на шофиране: Eco за максимизиране на обхвата, Power за максимална производителност при пълно натоварване и Normal.

– Два капацитета на батерията, предлагащи до 350 км пробег. За да отговори на всяка нужда, новият E-TRAVELLER предлага избор от две батерии. Перфектно подходяща за ежедневна градска и крайградска употреба, батерията от 50kWh предлага пробег до 224 км. За оптимална гъвкавост при всички видове пътувания, батерията от 75kWh сега предлага пробег до 350 км.

— За да оптимизира пробега, новият E-TRAVELLER разполага с нова регенеративна спирачна система, която може да се активира на три различни нива на регенерация с помощта на лостчета, разположени зад волана.

– Ефективно зареждане. С еднофазно вградено зарядно устройство от 7,4 kW и – като опция – трифазно зарядно устройство от 11 kW, E-TRAVELLER може да се зарежда ефективно независимо от наличната инфраструктура.

– Очакваните времена за зареждане са както следва:

От обществена точка за зареждане със 100 kW: 38 минути за 50 kWh батерия, 45 минути за 75 kWh батерия (презареждане от 5 до 80%).

От 11 kW wallbox: пълно презареждане с 11 kW вградено зарядно устройство за 4 часа и 50 минути за 50 kWh батерия, 7 часа и 30 минути за 75 kWh батерия.

От 7,4 kW wallbox: пълно зареждане със 7,4 kW бордово зарядно устройство за 6 часа 43 минути за 50 kWh батерия, 11 часа 20 минути за 75 kWh батерия.

• Свързаност от последно поколение

– PEUGEOT i-Connect® и PEUGEOT i-Connect® Advanced свързани информационни системи. Системата PEUGEOT i-Connect® предлага цялостна и бързо реагираща свързаност благодарение на функцията за огледално свързване (Apple CarPlay/Android Auto). Технологичното изживяване е пълно с PEUGEOT i-Connect® Advanced, който също е оборудван с високопроизводителна свързана навигация TomTom. Системните актуализации се извършват “по въздуха”.

– Безжична връзка с Apple Car Play и Android Auto означава, че съдържанието на смартфона може да бъде управлявано през централния екран.

– Безжично зарядно устройство за смартфон вече се намира на централната конзола в предната част на новия E-TRAVELLER.

₋ Още входове. Новият E-TRAVELLER има два USB-C входа на таблото, два USB-C входа на втория ред седалки и два 12V контакта.

Приложението за смартфон MyPeugeot®, добавя функции и свързани услуги към новите електрически автомобили в гамата на PEUGEOT:

– Предлага виртуален дневник за поддръжка,

– Позволява да изпратите предварително зададени пътувания до бордовата навигационна система чрез вашия смартфон. Навигацията е предварително програмирана да изпълнява вашите устни инструкции. А TomTom картата се актуализира безпроблемно,

– Можете да презаредите автомобила си в най-удобното време и според наличността на зарядни станции.

– Управлявате централното заключване на вратите, активирайте светлините и клаксона дистанционно. Имате възможност за стартиране или планиране на термична предварителна подготовка на автомобила и проверка, планиране, стартиране или отлагане на зареждането на батерията дистанционно.