Новият PEUGEOT 508 във версиите седан, комби и спортен вариант

С новия 508, наличен във версиите седан, комби и спортен вариант – PEUGEOT SPORT ENGINEERED, PEUGEOT разкрива нов дизайн за своите най-луксозни модели. Предницата е иновативна с още повече динамика и носи новата емблема на марката. Новият 508 внася модерност чрез пълното интегриране на мотива на решетката в обема на бронята. И трите варианта на модела разполагат с нова характерна система за осветление с три броя „нокти“ отпред. Те са интегрирани в изключително тънките Matrix LED фарове с уникален дизайн. Отзад новите LED светлини включват характерния дизайн с нокти и мигачи с ефект на движение на светлината по посока на движението.

ЕМОЦИЯ

На борда на новия 508, PEUGEOT i-Cockpit® може да се похвали с още повече технологии благодарение на новата усъвършенствана информационно-развлекателна система PEUGEOT i-Connect®, оборудвана с 10-инчов централен екран с висока разделителна способност, свързана навигация, гласово разпознаване на естествен език, безжична връзка и безжична актуализация. 508 представлява най-доброто от PEUGEOT по отношение на удоволствието от шофирането и комфорта, със системи за подпомагане на шофирането, които осигуряват безопасност и спокойствие. Те включват:

•  Нощно виждане, което предупреждава  за всякакви животни, пешеходци или велосипедисти в платното
• Полуавтономно ниво 2 на шофиране, състоящо се от адаптивен круиз контрол със Stop and Go система и асистент за поддържане на лентата
• HD камери за помощ при паркиране
• Контролирано окачване с 3 режима (нормален, комфорт и спорт)

ПРЕВЪЗХОДСТВО

Гамата от двигатели, задвижващи новите PEUGEOT 508 и 508 SW, включва две презареждаеми хибридни версии със 180 к.с. и 225 к.с., бензинова версия със 130 к.с. и дизелова версия със 130 к.с. Всички двигатели се комбинират с 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8. 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е Plug-in хибридна версия има 360 к.с. и задвижване на 4 колела.

КЛИЕНТИТЕ

Новите 508 са в пълно съответствие с ценностите и нуждите на клиентите, търсещи превозно средство със спортен и динамичен силует, предлагащо истинско изживяване на борда, без компромис с технологията и свързаността. Клиентите са по-екологични и търсят ефективни двигатели и удоволствие от шофирането. Новият 508 SW добавя практичността на своя елегантен силует към семейната си привлекателност за по-младите клиенти.  Новите 508 се базират на междуосие от 2,79 м и обща дължина от 4,75 м (седан) и 4,79 м (комби), със ширина от 1,86 м със сгънати огледала.

Странично, визията на новите 508 и 508 SW е подсилена от нови алуминиеви 18 инчови джанти, наречени EPHERRA. Предната, страничните и задните емблеми на новия 508 са по-модерни с нова типография и нов цвят Basalt Grey. Отзад светлинният подпис е нова интерпретация на темата с трите нокътя в хоризонтална и динамична версия и са стандартни за цялата гама.

7 цвята, включително 3 нови, ще бъдат налични:  Okenite White (нов цвят ),  Eclipse Blue (нов цвят),   Titanium Grey (нов цвят),  Selenium Grey (сега се предлага за всички версии), Artense Grey, Elixir Red, Perla Nera Black.

Новите PEUGEOT 508 и 508 SW ще се предлагат в 3 нива на оборудване: ALLURE, GT, PEUGEOT SPORT ENGINEERED

ЕМОЦИЯ зад волана: PEUGEOT i-Cockpit®

Вътре в купето PEUGEOT i-Cockpit® е една от най-силните характеристики. В продължение на десетилетие тя е модернизирана с всяко ново поколение.
Компактният волан е характеристика на PEUGEOT i-Cockpit® и увеличава многократно удоволствието от шофирането, като предлага уникална пъргавина и прецизност на движение.

Воланът носи новата емблема в центъра и помещава бутоните за управление на мултимедийната система (аудио източници, телефон), както и силата на звука и гласовия контрол.

Разположен на нивото на очите точно над волана, цифровият клъстер може да бъде напълно персонализиран с нови режими на дисплея (TomTom Connected Navigation, Radio/Media, Driving Aids, Energy Flow и т.н.), които могат да се променят директно от волана.

В центъра на арматурното табло е разположен централният 10-инчов сензорен екран с висока разделителна способност, ориентиран към водача, който оптимизира ергономичността при шофиране, без да ограничава пътникът до водача да го чете или използва.

Усъвършенствани са пиано клавишите под централния екран, предоставящи преки пътища към главното меню, настройките на климатика, приложенията, помощните средства за шофиране, телефона, медиите и настройките на автомобила. Централната конзола е с елегантен нов дизайн и нов автоматичен селектор на скоростите. Водачът може да избира различните режими на 8-степенната автоматична скоростна кутия EAT8 с едно докосване.

При хибридните двигатели спирачният режим (B) се използва за активиране на регенеративно спиране. При бензиновата версия той е заменен от ръчен режим (M), който позволява предавката да се избира ръчно с помощта на перата зад волана. Освен това е наличен селектор за режими на шофиране, който позволява на водача да избира различни видове шофиране (електрическо, еко, хибридно, нормално, спортно и 4WD) в зависимост от двигателя. Избраният режим също влияе върху твърдостта на контролираното окачване (Normal, Sport и Comfort), когато това оборудване е налично.

ЕМОЦИОНАЛНО свързан: системата PEUGEOT i-Connect® Advanced

Новият 508 предлага свързано, ергономично изживяване, което е безпроблемно при ежедневна употреба. Новата информационно-развлекателна система позволява на всеки водач, според неговите умения и желания, да се наслади на най-доброто от света на смартфоните и автомобилите. Всеки може да определи и поддържа своите собствени предпочитания за дисплей, атмосфера и настройка. В системата могат да се съхраняват до осем различни профила.

Функцията за дублиране свързва смартфона към информационно-развлекателната система безжично (Wi-Fi технология), като е възможно да свържете два телефона едновременно чрез Bluetooth. Четири USB входа допълват свързаното устройство (два USB-C  входа под подлакътника на първи ред и два USB-A на втори ред седалки)

10-инчовият централен екран с висока разделителна способност е напълно персонализиран, с множество прозорци и уиджети, които са лесни за използване и отзивчиви като таблет. В горната част на екрана постоянен банер показва информация за външната температура, климатик, позиция в страниците с джаджи, данни за свързаност, известия и час.

PEUGEOT i-Connect Advanced е оборудван с мощна и ефективна свързана навигационна система TomTom®. За оптимална четливост картата може да се покаже на цял централен екран. Системата се актуализира “по въздуха”, т.е. директно чрез предаване на данните през телекомуникационната мрежа.
Командата за гласово разпознаване на естествен език „OK PEUGEOT“ е ежедневен инструмент за подобряване на безопасността и използваемостта чрез предоставяне на достъп до всички функции на информационно-развлекателната система.

Технологична ЕМОЦИЯ: помощ при шофиране

На борда на новия PEUGEOT 508, широка гама от помощни средства за шофиране и оборудване от най-ново поколение, захранвани с информация от няколко камери и множество радари. Шофирането, маневрите и пътуванията са по-безопасни и гладки благодарение на:

•  Адаптивен круиз контрол с функция Stop and Go и регулируемо разстояние между автомобилите
• Автоматично аварийно спиране с предупреждение за сблъсък: разпознава пешеходци и велосипедисти, денем и нощем, от 7 км/ч до 140 км/ч.
• Активно предупреждение за напускане на лентата с корекция за напускане на лентата.
• Предупреждение за вниманието на водача, което открива нарушена бдителност при продължително шофиране и при скорости над 65 км/ч чрез анализиране на микродвижения на волана.
•  Разширено разпознаване и показване на пътни знаци на цифровия клъстер: знаци за спиране, еднопосочни знаци, забранени изпреварващи знаци, знаци за край на изпреварване, в допълнение към обичайните знаци, свързани със скоростта.
• Система за нощно виждане, която открива живи същества (пешеходци/животни) пред автомобила през нощта или при намалена видимост. Обхватът на системата осигурява откриване извън обхвата на дългите светлини, с централен инфрачервен визуален дисплей в цифровия инструментален панел, разположен директно в зрителното поле на водача.
• Мониторинг на мъртвата зона.
• Камери за помощ при паркиране с висока разделителна способност.
• Завъртане на огледалото надолу при включване на задна предавка.
• Матрични LED фарове за максимално използване на мощността на дългите светлини без заслепяване на предни или приближаващи превозни средства.
• 3 режима на движение (Normal, Sport и Comfort).

ЕМОЦИЯ на пътя: Удоволствие от шофирането

Повече от всякога удоволствието от шофирането е в ДНК-то на новия PEUGEOT 508, с отлично поведение на пътя, висок комфорт при шофиране и перфектно управление. Той използва технологиите и ноу-хау на марката:
• Платформа, осигуряваща както страхотни динамични качества, така и допринасяща за по-ниско тегло, което е от полза за консумацията, пасивната безопасност и производителността
•  Многораменна задна ос, комбинирана с променлива и контролирана система на окачване – с 3 режима Normal, Comfort и Sport,
•  Настройки на окачването, адаптирани към всеки двигател, за да осигурят най-доброто ниво на комфорт
• Електрически сервоусилвател на кормилното управление, калибриран, за да осигури плавно/стабилно съотношение за всички ситуации на шофиране и да осигури изключително управление.
•  Радиус на завиване от 10,8 m.
• Размерът на гумите варира от 17 до 20 инча.

За версията PEUGEOT SPORT ENGINEERED инженерите на PEUGEOT SPORT са адаптирали шасито със специфични настройки, за да постигнат много високо ниво на комфорт и управление:

• Три режима на поведение(Комфорт/Хибрид/Спорт),
• Намалена височина, 24 мм по-широки предна и 12 мм по-широка задна следа,
• Предни спирачни дискове с диаметър 380 mm с четирибутални апарати,
• Джанти с диаметър 20 инча с гуми Michelin© Pilot Sport 4S.

ЕМОЦИЯ на борда

Новият PEUGEOT 508 предлага широка гама от оборудване, предназначено да ви помогне да изпитате напълно радостта от пътуването и мобилността.
Предните седалки са особено удобни и са отличени с етикета AGR (Aktion für Gesunder Rücken) от независима германска асоциация на експерти по ергономия и здраве на гърба.

Седалките могат да бъдат оборудвани и с електрически настройки, както и с пневматичен масаж с осем различни програми (включително три нови) и отопление. При ниво на оборудване PEUGEOT SPORT ENGINEERED е налична специфична тапицерия с добавена характерна нишка в цвят криптонит, която подчертава арматурното табло, подлакътниците и елементи на средната конзола.  Между предните седалки централната конзола се простира до специален слот за безжично зареждане на телефон. Останалата част от конзолата е изцяло посветена на съхранението и практичността с две поставки за чаши с голям диаметър. Новият PEUGEOT 508 има задна седалка от две части (60/40), оборудвана с отвор за ски като стандарт.

Обемът на багажното отделение е: Седан, от 487 до 1537 литра, Комби, от 530 до 1780 литра.

За практичност багажното пространство е оборудвано с 12V контакт, а капакът е моторизиран за лесен достъп, когато ръцете ви са заети.
В интериора на новия 508 синьото LED амбиентно осветление на арматурното табло, панелите на предните врати и централната конзола осигурява мека светлина и допринася за изтънчената атмосфера в автомобила.

Разработена в партньорство с FOCAL® Premium Hi-Fi системата в новият PEUGEOT 508 разполага със система от 10 високоговорителя. Те са свързани към 12-лентов 690W усилвател На борда звуковата сцена е стабилна и прецизна, гласовете са ясни и детайлни, а басите са дълбоки и мощни.

 ПРЕВЪЗХОДСТВО и ефективност: двигателите

Предлагат се два хибридни двигателя със задвижване на 2 колела:

• НОВ PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: задвижване на 2 колела / комбинация от двигател PureTech със 150 к.с. (110 kW) и електрически двигател с мощност 81 kW, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8.
• PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: задвижване на 2 колела / комбинация от двигател PureTech със 180 к.с. (132 kW) и електрически двигател с мощност 81 kW, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8.
Хибриден двигател със задвижване на четирите колела се предлага във версиите 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, проектирани от PEUGEOT SPORT:
• PLUG-IN HYBRID4 360 e-EAT8: задвижване на 4 колела / отпред, комбинация от двигател PureTech с мощност 200 к.с. (147 kW) и електрически двигател с мощност 81 kW, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8 / отзад , електрически двигател с мощност 83kW и управление на енергията от PEUGEOT 9X8.

Литиево-йонната батерия на 180, 225 и 360 plug-in хибридите е с капацитет от 12,4kWh и мощност от 102kW. Предлагат се два вида бордови зарядни устройства: еднофазно зарядно устройство с мощност 3,7kW като стандарт и като опция еднофазно зарядно устройство с мощност 7,4kW (стандартно за PEUGEOT SPORT ENGINEERED).

Приблизителните времена за зареждане са както следва:
• От 7,4kW стенна кутия (32A) и с 7,4kW еднофазно вградено зарядно устройство, пълното зареждане може да бъде завършено за 1 час и 40 минути.
•От усилен контакт (14A) и с 3,7kW еднофазно вградено зарядно устройство, пълното зареждане може да бъде завършено за 3 часа и 25 минути.
• От стандартен контакт (8A) и с монофазно вградено зарядно устройство (3,7kW), пълното зареждане отнема приблизително 7 часа.

Предлагат се и два двигателя с вътрешно горене:

• PureTech 130 EAT8: 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1,2 литра и 130 к.с. е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8 и система Stop & Start.
• BlueHdi 130 EAT8: 4-цилиндров дизелов двигател с обем 1,5 литра и мощност 130 к.с. е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8 и система Stop & Start.

Новите PEUGEOT 508s ще пристигнат на пазара през лятото на 2023 г. Те ще се произвеждат във Франция, в завода в Мюлуз.Новата