Новият PEUGEOT 308 печели отличие в Автомобил на годината в Германия 2022

Журито на конкурса „Автомобил на годината в Германия“ (GCOTY) избра новия PEUGEOT 308 за победител в категория Компактни автомобили (стартова цена до 25 000 евро с ДДС). Стратегията Силата на избора на PEUGEOT впечатли журито: клиентите могат да избират между бензинов, дизелов и два plug-in хибридни двигателя.

Допълнителни аргументи за отличието на компактния хечбек, избран измежду 11 претендента от 9 автомобилни производителя, са модерните технологии, дигиталния PEUGEOT i-Cockpit, както и дизайнът с новото лого на PEUGEOT. В Германия новият PEUGEOT 308 се продава на цена от
23 200 евро с ДДС за ниво на оборудване Active Pack с двигател PureTech 110. Компактният хечбек на лъвската марка върви по стъпките на своя предшественик, който беше отличен с много награди, включително „Автомобил на годината 2014“.

PEUGEOT 308 спечели конкурса GCOTY 2022 в категория Компактни автомобили, която представя най-достъпните в ценово отношение коли. Отличия бяха връчени в пет категории: Компактни (до 25 хил.  евро), Премиум (над 25 хил. евро), Луксозни (над 50 хил. евро), Нова енергия и Производителност. Акцентът беше поставен върху адекватността на моделите на пазара и тяхната степен на иновация. Победителите в тези пет категории ще се състезават, за да излъчат големия победител в GCOTY 2022, който ще бъде обявен на 25 ноември.

Това отличие е престижна награда в автомобилната индустрия. Конкурсът GCOTY е независим от издателство, производител на автомобили или автомобилно изложение и отличията се присъждат от жури от 20 международни автомобилни журналисти. Повечето от тях са базирани в Германия или в немскоговорящи страни.