Новият Opel Astra с Intelli-Air система за оптимално качество на въздуха в купето

Новите модели Opel Astra и Astra Sports Tourer поддържат въздуха по-чист във вътрешната част на автомобила благодарение на най-съвременните филтърни системи каквато е новата Intelli-Air, която гарантира, че всички пътници в купето дишат пречистен въздух. Това е особено важно през пролетта, когато започва сезонът на сенната хрема, от която страдат много хора с алергии.

„По време на разработването на новото поколение Astra ние наблегнахме на качеството на всеки детайл и приоритизирахме работата ни върху всеки елемент дори и най-малкия.“, заявява главният инженер на Astra Мариела Фоглер. „Наша цел е да повишаваме безопасността за всички участници в движението по пътищата с имплементиране на най-съвременни технологии, като не пропускаме осигуряване на пълен комфорт и защита на здравето на пътниците в Astra. Приятният климат в купето на автомобила има решаващ принос за комфорта – тук основна роля играе новата пречистваща въздуха система Intelli-Air.”

Осигурен чист въздух с филтриращата система Intelli-Air

Intelli-Air комбинира високоефективни филтри за пречистване на въздуха от полени и твърди частици със система за наблюдение на качеството му. Новата система непрекъснато контролира състоянието на въздуха, като инициира автоматичен обмен, когато въздухът стане застоял. Качеството му се контролира от позицията на вентилационния отвор за рециркулация в купето. Когато качеството на въздухът във външната среда е лош, сензорът на автомобила (AQS) реагира и затваря вентилационния отвор, така че да не могат да влязат замърсители в купето на автомобила. И обратно, ако въздухът вътре при пътниците е остарял или замърсен, напр. чрез пушене или прах по дрехите, вентилационният отвор се отваря, за да доставя на пътувашите по-свеж и чист.

Благодарение на Intelli-Air въздухът в салона на новата Astra остава възможно най-добър за дишане. Пътниците сами могат да се убедят в това: системата ги информира за качеството му чрез големия цветен сензорен екран. Той показва визия във формата на автомобил, базиран на международния AQI (Индекс на качеството на въздуха). Цветът на която се променя според стандарта на въздуха в интериора. Стандартът на въздуха в купето се следи от сензор PM 2,5, който може да открива частици с размер до 2,5 микрометра.

Комбинирани филтри с активен въглен срещу вредни газове и неприятни миризми

Intelli-Air осигурява най-добри стандарти за качество на въздуха в новата Astra в комбинация с оригиналните комбинирани филтри с активен въглен за улавяне на твърди частици, които се предлагат и в много други модели на марката. Те се състоят от два слоя и следователно могат не само да предпазват вътрешността от проникване на полени, цветен прашец или твърди частици, но и да филтрират миризми и газове.

Качеството на филтрите отговаря на най-високите стандарти. Материалът е водоотблъскващ, което не позволява да замръзне през зимата или да стане основа за развитие на бактерии и микро организми. Въпреки високата степен на филтриране на филтъра, се осигурява добра пропускливост на въздуха. Той трябва обезателно да се сменя веднъж на всеки 12 месеца, за да се осигури чист въздух в салона на автомобила през цялата година. Система за управление на филтрите в новата Astra информира водача, когато е необходимо извършването на смяна.

Идеална защита през сезона на алергиите

Много хора страдат от алергии през пролетта. Сенната хрема може да окаже влияние върху начина на шофиране. При висока концентрация на полени е препоръчително да се кара автомобилът само със затворени прозорци, а за останалото да се погрижи пречистващата система Intelli-Air, чийто филтри ще осигурят качествен и чист въздух в салона и за водача и за неговите спътници.

Това ще гарантира и безопасност на пътя, защото ако шофьорите бъдат предизвикани да кихат често, рискът от инциденти се увеличава. В трафика в центъра, например, колата може да измине 20 метра за времето, необходимо за кихане; при скорост от 100 км/ч водачът, който киха може да изпусне от поглед повече от 50 метра от пътя.

Друг много полезен съвет за пролетния сезон е свързан с противоалергичните медикаменти. Шофьорите трябва да се въздържат от приема на лекарства, когато планират пътуване, тъй като така наречените антихистамини причиняват сънливост.