Новият Honda Motocompacto e-Scooter предефинира личната градска мобилност като елегантен, прост и сгъваем

  • Motocompacto е модерна, изцяло електрическа версия на модела от началото на 80-те Honda Motocompo

  • Забавно за каране решение „първа и последна миля“, предназначено за новите реалности на градската мобилност с обхват на нулеви емисии до 12 мили (19,3 км)

  • Свръхкомпактният дизайн се превръща в собствена лека, малка и подреждаща се кутия (куфар) за носене

  • Зарежда се само за 3,5 часа с вградено зарядно устройство

  • На цена под $1000, Motocompacto е достъпен за закупуване в САЩ от ноември чрез honda.com или дилърите на Honda и на Acura.

 

Свеж поглед върху електронните скутери, вдъхновен от Honda Motocompco от началото на 80-те, изцяло новият Honda Motocompacto предефинира достъпния изцяло електрически личен транспорт с елегантен и семпъл стил и иновативен, ултракомпактен сгъваем дизайн . Продажбите ще започнат ексклузивно на Motocompacto.honda.com и при дилърите на автомобили Honda и Acura през ноември с MSRP от само $995.

Motocompacto с нулеви емисии е проектиран за съвременните реалности на градската мобилност. Той предоставя на водачите лесен и забавен за каране алтернативен транспорт, който значително намалява техния въглероден отпечатък. Същевременно предлага голямо удобство. С максимална скорост от 15 п/ч. (25 км/ч.) и обхват с нулеви емисии до 12 мили (19 км), Motocompacto може да бъде напълно зареден само за 3,5 часа както в сгъната, така и в готова за каране конфигурация, използвайки обикновен контакт 110 волта.

„Motocompacto е уникално творение на Honda – забавен, иновативен и неочакван аспект от нашата по-голяма стратегия за електрификация“, каза Джейн Накагава, вицепрезидент на отдела за научноизследователска и развойна дейност в American Honda Motor Co., Inc. „Продаван заедно с нашите нови изцяло електрически SUV автомобили, Motocompacto подкрепя целта ни за въглеродна неутралност. Помага на клиентите с транспорт от край до край с нулеви емисии.“

Motocompacto е проектиран и разработен от инженерите на Honda в Охайо и Калифорния като иновативен подход към личния електрически транспорт, който е спечелил 32 патента. Уникален като сгъваем, Motocompacto бързо се трансформира в свой собствен компактен, лек и подреждащ се куфар. Той е лесен за носене в превозно средство, в обществения транспорт или за съхранение на тесни места.

Motocompacto е перфектен за придвижване в градски райони и университетски кампуси. Той е проектиран с мисъл за комфорта и удобството на ездача с мека седалка, щифтове за крака със сигурно захващане, място за съхранение, дигитален скоростомер, уред за измерване на заряда и удобна дръжка за носене. Умно приложение за телефон позволява на мотоциклетистите да коригират личните си настройки, включително осветление и режими на каране, чрез Bluetooth.

„Motocompacto е лесен за използване и забавен за каране, но също така е проектиран с оглед на безопасността, издръжливостта и сигурността“, каза Ник Зиралдо, ръководител на проекта и дизайн инженерен ръководител в Honda Development and Manufacturing of America. „Използва здрава термично обработена алуминиева рамка и колела, ярки LED фарове и задни светлини, странични рефлектори и заварена стоманена верига за заключване на стойката. Тя е съвместима с повечето ключалки за велосипеди.“

Зареждането е бързо и удобно със стандартно компактно зарядно устройство, което може да се прибере на борда.

Motocompacto е проектиран да бъде персонализиран с елегантен и семпъл стил, който е идеален за стикери, кожи и други атрибути. За да се увеличи радостта от притежанието, ще бъде налична забавна и функционална линия от маркови аксесоари Motocompacto, включително каска, раница, облекло и др.