Новият Ford Mustang идва с революционно дигитално усещане

Вече 60 години емблематичната американската икона Ford Mustang завладява съзнанието на шофьорите по целия свят, а сега новият Mustang  идва с впечатляващ динамичен дизайн и преобразен за дигиталния свят.

Най-продаваният спортен автомобил в света разполага с дигитален кокпит, поддържан от най-съвременната технология за компютърни игри Unreal Engine, подобрено пътно поведение и несравнимо вълнуващо изживяване при шофиране.

„Новият Mustang е всичко, което нашите клиенти очакват от една безспорна автомобилна икона. Най-съвременните технологии допълват и повишават нивото на изпълнение, което ще спечели сърцата на цяло едно ново поколение шофьори“, сподели Джон Уилямс, генерален мениджър на Ford Blue в Европа.

Дизайн, неподвластен на времето

Новият Ford Mustang купе и кабриолет вече се предлагат в Европа с динамичен свеж дизайн, революционно дигитално изживяване и подобрена динамика, , вдъхновени от шест десетилетия наследство. Склуптурираният преден капак и мощните задни спойлери са ключови за мускулестото присъствие, което ускорява пулса на шофьорите от първия Mustang, пуснат на пазара през далечната 1964 г. Добавеният нов преден спойлер и странични прагове подобряват аеродинамиката и пътното поведение. А към класическите задни светлини са  добавени три LED светлинни ленти.

Кабриолетът има спиращ дъха дизайн и носи неповторимото усещане за свобода, което така допада на всички любители на модела. Подвижният покрив може да се повдига и спуска за секунди и въпреки компактния си дизайн багажникът успява да побере две чанти за голф.

Благодарение на дигитализираното предно табло и 13,2-инчовият централен екран, шофирането на новият Mustang създава усещане за управление на реактивен самолет. Софтуерът Unreal Engine поддържа интерактивни анимирани графики, които шофьорът може лесно да избира и променя само чрез докосване или плъзгане по екрана.

Ford удвои изчислителната мощност на информационно-развлекателната си система SYNC 4 за новия Mustang. Системата се адаптира, за да покаже функциите, които всеки водач използва най-често. Интеграцията на смартфон за Apple CarPlay и Android Auto е вече безжична. Благодарение на 5G свързаността предаването на музика се случва безпроблемно дори в реално време посредством висококачествената аудиосистема B&O, а свързаната с облак навигация актуализира трафика в реално време.

Зрелищно и атлетично представяне
Мощният 5,0-литров двигател носи в сърцето си истинския американски V8 дух. Интегрираната двойна система за всмукване на въздух осигурява по-ефективно „дишане“ на двигателя, гарантирайки бързи реакции при всяко натискане на педала за повече ускорение.

Новата активна изпускателна система не само подобрява производителността, но и преобразувa звука на двигателя в зависимост от обстановката. Това означава, че можете да се насладите на тихо и спокойно шофиране в градски условия без да нарушавате спокойствието на околните, но също така  и да усетите  пълната мощ на звука и мотора по извънградски път.

Шестте режима на шофиране регулират поведението на автомобила, независимо дали става дума за повече увереност при мокра настилка, за повече адреналин при завой или за разгръщане на пълния потенциал при представяне на състезателната писта. Можете да избирате режими Normal, Sport, Slippery, Drag и Track, както и възможност за персонализиране на настройките.

Стандартният пакет Performance дава на водачите истинско усещане за контрол на пътя или на пистата. Спирачните апарати Brembo зад 19-инчовите алуминиеви джанти осигуряват постоянна производителност, а диференциалът с ограничено приплъзване намалява превъртането на колелата за по-добро сцепление – особено при завиване. Допълнителното опционално окачване MagneRide следи пътните условия хиляда пъти в секунда и регулира настройките, за да осигури възможно най-добър контрол и комфорт.

Mustang Dark Horse е истински чистокръвен жребец

Mustang Dark Horse е сърцето на програмите за автомобилни спортове на Mustang, в които емблематичният спортен автомобил ще се състезава на шест от седемте континента по света през 2024 г. – включително на легендарни писти като Льо Ман и Интерлагос.

Mustang Dark Horse притежава уникални конструктивни елементи, вдъхновени от състезателните автомобили, които подобряват неговата производителност.

Високопроизводителната версия на новия 5,0-литров V8 двигател, осигурява допълнителна производителност, като можете да избирате между 10-степенна автоматична или уникална шестстепенна механична скоростна кутия TREMEC.

Mustang Dark Horse се предлага с уникални дизайнерски елементи, като по-ниски странични прагове, четири затъмнени ауспуха и фиксиран заден спойлер,  вдъхновен от състезателните автомобили. Dark Horse се предлага и в единственият по рода си Blue Ember металик, а интериорът се отличава с шевове Indigo Blue и тъмно метално гланцово покритие на седалките за отличително усещане