Новият Citroën My Ami Pop със свеж и динамичен характер

Citroën My Ami Pop подчертава своя стил и предлага нов облик на предната част и нов графичен почерк, които залагат на контраста на ярките цветове и форми,
придавайки на модела по-динамично излъчване. Тази „спортна“ версия на Ami се откроява със своето графично оформление и заден спойлер и допринася за успеха на един безспорен социален феномен – от момента на пазарната премиера на модела до момента са продадени над 43 000 автомобила, който очевидно предлага истинско решение на предизвикателствата на електрическата микромобилност. My Ami Pop е на разположение за поръчка от днес на цени от 197 лв на месец с включено ДДС.
Citroën обновява версията My Ami Pop със свеж дизайн, който подчертава неговия игрив, младежки и спортен характер. My Ami Pop е едно от многото
индивидуални изпълнения, предлагани при Ami – забележителен успех за марката, успял да спечели сърцата на над 43 000 клиенти от момента на пазарната си премиера. 80% от тях са спрели своя избор именно на някое от индивидуалните изпълнения.

My Ami Pop запазва всички специфични елементи във външния дизайн, които допринесоха за неговите пазарни успехи – четири декоративни таса на колелата, една черна графична лента под челното стъкло, по един усилващ елемент на предната и задна броня, един заден спойлер, два стикера на задните странични колони и два стикера на праговете.

Новото изпълнение на дизайна добавя към My Ami Pop промяна по отношение на цвета на каросерията с представянето на червената разцветка Infrared като преобладаващ нюанс във  външността. Всъщност оцветяването на стикерите на праговете на вратите и задните странични прозорци преминават от оранжево към червено Infrared – един наистина емблематичен цвят за гамата на Citroën.

Наред с това, My Ami Pop е допълнен и с нов облик на предницата

Новият My Ami Pop се откроява със своята по-ярка и разпознаваема външност. Новите рамки около предните светлини например допълват хармонично черната лента с мотиви на шеврони под челното стъкло и черният усилващ елемент на бронята – два от характерните за версията Pop стилистични детайли. Този изключително графичен, структуриран нов облик на предната част на модела допринасят за създаването на открояващ се и самоуверен външен вид на My
Ami Pop.
My Ami Pop се отличава с нови графични детайли, които му придават по-свеж и различен външен вид. Стикерите на вратите са основна характеристика в дизайна на тази версия, която прави впечатление с по-силно изразения си характер и въздействие. Декоративният стикер запазва означението с номер 2, който и досега беше част от оформлението на My Ami Pop, правейки отправка към уникалния подход на Ami към модерната мобилност. Размерът на числото 2 е намален, за да освободи повече пространство за стилизираните кръг и триъгълник – две много прости графични форми, вдъхновени от виртуалния свят на
геймърите.


Впечатление прави и жълтият цвят на този номер, който му придава допълнителен блясък. По-жизнерадостният жълт нюанс, използван при този нов вариант на изпълнението, определено предизвиква любопитството и привлича вниманието на всички към номер 2. Куката за чанти също вече е жълта, осъществявайки хармоничен преход между оформлението на външността и интериора. Тя добавя и визуална динамика във вътрешното пространство, доминирано от персонализираните в оранжево три отделения за съхранение на вещи, двете ленти за отваряне на вратите и шевовете на подовите постелки.
И накрая, контрастен ефект създават и белите детайли върху част от цифрата 2 и декоративните тасове на колелата, които добавят лекота и свежест към външността на новия My Ami Pop.
Хората с вкус към изисканите и ефектни детайли със сигурност ще оценят ивиците в долната част на каросерията, напомнящи емблематичните за марката Citroën шеврони, повтарящи фините мотиви на черната лента в предната част.

Нова анимация на задните калници и колони

В областта на задните калници и колони на покрива трите линии върху декоративния стикер вече са заменени с нов графичен елемент във формата на кръг. Той е изпълнен под формата на две половини – едната плътна, а другата само като контур, подчертавайки графичния стил на новия My Ami Pop в продължение на стилистиката, която откриваме в закръглените форми на каросерията и кръглите фарове. Този елемент осъществява и връзката с кръга върху панела
в долната част на вратите. Важно е да се отбележи, че този индивидуален пакет за персонализация се инсталира от професионалисти преди доставката на автомобила на новия му собственик.

Интериорът – мобилност и свързаност

Новост в My Ami Pop е и разположеният в централната конзола селектор за контрол на трансмисията и задвижването, който осигурява по-добра  ергономичност. Всички останали контролни прибори на арматурното табло също са по-ясно видими и по-лесни за употреба.


Наред с бутоните за управление на задвижването „RND”, водачът и неговият спътник в Ami лесно ще открият USB гнездото, управлението на вентилацията, бутона на аварийните светлини и приборите за отопление и предотвратяване на запотяването на прозорците. Селекторът за контрол на трансмисията и задвижването на централната конзола ще започне да се използва и при всички останали версии на Ami през първото тримесечие на 2024 година.
В My Ami Pop потребителите ще открият цялото необходимо за по-лекото и спокойно ежедневно пътуване стандартно оборудване с функционални аксесоари като щипката за поставяне на смартфон, мрежите за съхранение на вещи в облицовните на вратите, централната разделителна мрежа, подовите постелки и модула за свързаност Dat@mi, който осъществява смартфон интеграцията с Ami и така осигурява достъп до цялата важна информация (оставащ пробег, изминат пробег, предупреждения за предстояща сервизна поддръжка и др.).

По отношение на инфоразвлекателните функции, моделът предлага интерфейса My Ami Play, който превръща личния смартфон в мобилно арматурно табло с бърз достъп до навигационни функции, музикални файлове и радиостанции, както и възможност за провеждане на телефонни разговори. Те се управляват дистанционно от бутона Citroën Switch на волана, така че водачът няма нужда да отклонява погледа и вниманието си от пътната обстановка и безопасното шофиране.

Новият My Ami Pop е на разположение за поръчка от днес без промяна в цената, която остава 21 200 лв с вкл. ДДС при покупка в брой или от 197 лв с вкл. ДДС/месец при сключване на дългосрочен договор за лизинг. Финансовите условия при дългосрочен лизинг като размерите на месечните вноски и първоначалния депозит, могат да бъдат адаптирани индивидуално към бюджета на съответния купувач, а първите доставки на крайни клиенти се очакват през първото
тримесечие на 2024 година в 12-те страни, в които Ami вече се продава.
От момента на пазарната си премиера през месец април 2020 година, Ami успя да привлече за марката над 43 000 клиенти в 12 различни държави. Наскоро дебютиралият на пазарите в Швейцария, остров Реюнион, Мартиника и Гваделупа, Ami продължава да набира популярност и скоро ще отбележи премиерата си и на пазарите в Дания, Словения и България.