Новият модел Opel Grandland GSe: SUV на най-високо ниво

Следвайки забележителните Astra GSe и Astra Sports Tourer GSer, германският бранд представя следващият динамичен модел от новата електрифицирана под-марка: Opel Grandland GSe.

Мощният нов SUV съчетава динамиката на спортен автомобил с гъвкавост и неподражаем стил. Ускорение и мобилност със задвижване 4х4, които гарантират пълно удоволствие от шофирането и сигурност на пътя. Това съчетание се среща най-често в премиум сегмента, но с новия Opel Grandland GSe, мощният SUV прави  премиера в популярния C-сегмент.

„Новият Opel Grandland GSe е изключително динамичен, стабилен и стилен. Уверени сме, че ще привлече клиенти, които не само мечтая за електрически SUV, но са привлечени от възможността за спортно шофиране,” заяви изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

Новият Grandland GSe съчетава бензинов двигател с турбокомпресор 1.6 и два електрически мотора – по един на всяка ос – за силна изходна мощност на системата до 221 тВт/300 к.с. 31-29 г/км CO2). Opel Grandland е с Plug-in хибридно задвижване, електрически автомобил със задвижване на четирите колела с оптимално сцепление и водещо в класа потегляне от място. Ускорението от нула до 100 км/ч става за 6,1 секунди като при спортен автомобил, а максималната скорост достига до 235 км/ч (135 км/ч при електрическо задвижване).

Както при модел Astra GSe, в основата на възможността за динамично и сигурно шофиране на Opel Grandland GSe стоят в уникалното му окачване и калибриране на кормилното управление. С McPherson подпори отпред и многораменна ос в задната част на автомобила, най-спортният SUV на Opel разполага с по-твърди пружини и амортисьори с технология KONI FSD, която осигурява различни характеристики на амортисьорите за осигуряване на комфорт на пътя. В резултат на това Grandland GSe реагира незабавно и предсказуемо на всяко действие на водача, като същевременно запазва типичната за Opel стабилност при спиране, в завои и при пътуване по магистрала.

Дръзкият и изчистен дизайн на Grandland носещ лицето на марката Opel Vizor е допълнително подсилен с елементи с характерен за GSe серията стил: 19-инчови джанти от лека сплав, вдъхновени от получилата серия награди концепция на Manta GSe, емблема GSe на задната врата. Като допълнителна отличителна черта, Grandland GSe се предлага опционално с черен преден капак. Интериорното решение включва сертифицираните от AGR предни седалки с алкантара, които подчертават постиженията на Opel в конструирането на седалките. Те гарантират, че водачът и неговия спътник в Grandland GSe могат да се насладят на динамично шофиране и да се чувстват перфектно, защото стойката им се поддържа и им се осигурява допълнителен комфорт и опора от изключително ергономичните седалки.