Новите Citroën C4 X и ë-C4 X Electric могат да се поръчат в България

Новите C4 X и ë-C4 X Electric са привлекателни и достъпни нови предложения в гамата на марката Citroën, които предоставят съвременна алтернатива на класическите седани и SUV модели в средния клас. Те съчетават елегантния страничен силует на класическия фастбек с модерния SUV дух и непреходния стил на просторните автомобили с четири врати. Citroën C4 X и ë-C4 X Electric могат да се поръчат в България. Автомобилът е наистина уникален и наш екип дори вече го тества. Подробности в следващите дни. сега представяме C4 X и ë-C4 X Electric.

• Отчитайки различните потребителски профили, предлаганата гама от двигатели включва два бензинови двигателя PureTech и дизелов двигател BlueHDi при C4 X, както и 100% електрическо задвижване при ë-C4 X. Това е уникално предложение в този пазарен сегмент, което ще има значителен принос за ускоряването на енергийния преход на марката.
• Новият ë-C4 X Electric осигурява пробег до 360 км (според изискванията на WLTP) с едно зареждане, а електрическото му задвижване е с максимална мощност 100 кВт или 136 к.с. Моделът предлага и функция за бързо зареждане, която при използване на (DC) бързозарядна станция с мощност 100 kW е в състояние да осигури допълнителен пробег от 100 километра в рамките на 10 минути.
• Новите C4 X и ë-C4 X Electric се отличават и с много високо ниво на комфорта благодарение на изключителната по рода си програма Citroën Advanced Comfort®, включваща седалки Advanced Comfort и окачване Citroën Advanced Comfort®. Моделите са оборудвани и с новия инфорaзвлекателен интерфейс My Citroën Drive Plus, който дебютира в новия C5 X.

ОТКРОЯВАЩ СЕ И ИЗИСКАН ДИЗАЙН

Демонстрирайки категоричен и иновативен дизайн, новите C4 X и ë-C4 X Electric се открояват ярко със своята елегантност сред останалите седани и SUV модели в средния клас.
Шест основни цвята на каросерията подчертават динамичните и елегантни линии – Blanc Banquise (матов), Gris Acier и Gris Platinium (металик), Blanc Nacré, Noir Perla Nera и Rouge Elixir (перлени).
Външността на новите модели може да бъде оформена индивидуално с помощта на четирите цветови пакета:  Черно Glossy Black, Сребристо Glossy Silver, Тъмночервено Anodised Deep Red, Синьо Anodised Blue
Както и с колекция от четири вида колела:
• Тасове 18″ AEROTECH
• Алуминиеви джанти 18” Anthra Grey AEROBLADE
• Алуминиеви джанти 18” AEROBLADE с диамантен ефект
• Алуминиеви джанти 18” CROSSLIGHT с диамантен ефект
Вътрешното пространство на новите C4 X и ë-C4 X Electric предлага шест различни възможности за индивидуално оформление:
• Стандартният интериор използва комбинация от текстилни тапицерии и облицовки Meanwhile Fabric и Black
• Финият и елегантен интериор в сиво Urban Grey съчетава тапицерии и облицовки в сив текстил Chevrons със синтетична кожа в черно „Black“ и седалки Advanced Comfort®
• Интериор Metropolitan Grey съчетава синтетична кожа в черно „Black“ и текстил в сиво „Grey“
• Елегантният и топъл интериор в сиво Alcantara® Grey съчетава тапицерии и облицовки в сиво Wind Grey Alcantara® със синтетична кожа в черно „Black“
• Инериорът Hype Black се разграничава фино и динамично чрез комбинацията от черна естествена кожа Black Siena и синтетична кожа в черно „Black“, допълнена от отопляеми предни седалки и подови стелки отпред и отзад
• Интериорът Hype Red се откроява със своята спортна динамика, изпълнен в червена естествена кожа Red Siena в съчетание със синтетична кожа в черно „Black“ в тапицериите на седалките и облицовките на вратите. Новата бродерия с мотиви на марковия символ Chevrons подчертава сивата лента от Alcantara® на тапицерията на облегалките и облицовките на вратите.
• ë-C4 Electric привлича вниманието с декорацията на облицовките на вратите в синьо, която подчертава комфорта и електрическата природа на модела.

КОМФОРТ И СПОКОЙСТВИЕ В ЦЯЛАТА ГАМА

Новите C4 X и ë-C4 X Electric предлагат функциите на програмата Citroën Advanced Comfort®, както и най-новото поколение технологии и системи за асистенция на водача, за да осигурят комфортно и спокойно пътуване:
• Отлични седалки Advanced Comfort от пакета Feel Pack с мека, но издръжлива тапицерия, която гарантира дълготраен комфорт на пътуване
• Серийно окачване Citroën Advanced Comfort®
• Изключителен вътрешен простор с най-доброто в класа багажно пространство от 510 литра
• My Citroën Drive Plus интерфейс на инфоразвлекателната система, който осигурява интуитивен, лесен и адаптивен достъп до функциите за навигация, музика, телефон и други свързани услуги.
• До 20 системи за асистенция, осигуряващи безопасност и спокойствие за водача и пътниците
• Забележителен комфорт на електрическа мобилност и приятно, тихо и динамично шофиране с нулеви емисии на CO2.

Гамата на новите C4 X и ë-C4 X Electric се състои от четири версии:

• Feel: базовата версия предлага всички функции за комфорт и безопасност, които могат да се очакват в този пазарен сегмент, включително двузонова автоматична климатична инсталация, система на окачване Citroën Advanced Comfort®, пакет оборудване за безопасност Safety Pack, автоматична електрическа паркинг спирачка, предни LED светлини с дневни LED светлини и характерна светлинна графика, както и фарове за мъгла със статична функция за осветяване на завои. Що се отнася до стилистиката, версията Feel се предлага с корпуси на външните огледала в блестящо черно Glossy Black и 18″ алуминиеви джанти с декоративни тасове AEROTECH (с изключение на електрическия вариант, при който се използват алуминиеви джанти CROSSLIGHT с диамантен ефект).
• Feel Pack: това е основната версия в гамата, която предлага още повече по отношение на комфорта и безопасността, включително седалки Advanced Comfort, цифрови показания на блока контролни прибори на арматурното табло, електрически сгъваеми огледала и видеокамера за обратно виждане. По отношение на външната стилистика, Feel Pack включва дръжки на вратите в основния цвят на каросерията и 18” алуминиеви джанти AEROBLADE Anthra Grey (с изключение на електрическите варианти).
• Shine: върховата версия в гамата повишава допълнително комфорта на водача и пътниците с цветен head-up дисплей, електрохроматично вътрешно огледало за обратно виждане, стойка за таблет на Citroën® Smart Pad, централен подлакътник на задната седалка с люк за ски и облицовка на волана от естествена кожа (отопляем при електрическия вариант). Версията
Shine е оборудвана с най-новото поколение навигационна система и свързани услуги с My Citroën Drive Plus, които могат да се използват чрез интуитивния и адаптивен интерфейс на 10″ HD сензорен екран. По отношение на безопасността, версията Shine е оборудвана с пакетите Safety Pack 2 и Drive Assist Pack.
• Shine Pack: топ изпълнението на върховата версия Shine Pack включва допълнително полуавтономна (Level 2) система за асистенция на водача Highway Drive Assist, две USB гнезда на задните места (един тип C и един тип A), както и тапицерии и облицовки Alcantara® Grey с отопляеми предни седалки и предни и задни подови стелки.

ПЪЛЕН ИЗБОР НА ЕНЕРГИЯ – 100% ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ

Новите C4 X и ë-C4 X Electric предлагат най-подходящия за индивидуалните нужди и приложения избор на задвижване.
Бензинови варианти: новият C4 X може да бъде оборудван с два ефективни и мощни бензинови двигатели:
• PureTech 100 S&S BVM6 Euro 6.4 (при Feel – от 120 до 121 г/км CO2)
• PureTech 130 S&S EAT8 Euro 6.4 (при Feel Pack, Shine и Shine Pack – от 129 до 132 г/км CO2)
Дизелов вариант: предлага се един двигател:
• BlueHDi 130 S&S EAT8 Euro 6.4 (при Feel Pack – от 126 до 129 г/км CO2, при Shine и Shine Pack – от 126 до 127 г/км CO2)
100% електрическа версия, предлага се един вариант на задвижване: • 100 кВт (136 к.с.) Automatic (при Feel, Feel Pack, Shine и Shine Pack)

Източник: www.citroen.bg