Новите електрически PEUGEOT e-208 и PEUGEOT e-2008 с по-голям пробег

100% електрическите версии на новите PEUGEOT 208 и 2008 ще добавят до 25 км или 8% повече пробег съгласно цикъла WLTP и още повече в реални условия благодарение на нови технологични разработки от началото на 2022 г.

Лансирани в края на 2019 г., 100% електрическите PEUGEOT e-208 и PEUGEOT e-2008 имат голям пазарен успех, като са произведени в над 90 000 броя. PEUGEOT 2008 и 208 се нареждат в челните места в продажбите на нови автомобили в Европа през октомври. Електрическите версии на двата модела подчертават успеха на стратегията за електрификация на марката.

Базирани на платформата eCMP (Common Modular Platform) и оборудвани с батерия с капацитет 50 kWh, електрически двигател с мощност 100 кВт (136 к.с.) и въртящ момент 260 Нм, тези два силуета ще демонстрират най-новите технологични постижения, за да предложат по-голям пробег на своите потребители.

На първо място, гумите са оптимизирани с промяна към клас A+, което осигурява по-голяма ефективност благодарение на по-ниското съпротивление при търкаляне. Това се отнася до 16-цоловите гуми за e-208 и 17-цоловите за e-2008.

Освен това е добавена механична разработка с ново предавателно отношение на редуктора, което оптимизира пробега при пътувания по скоростни пътища и магистрали.

И накрая, нова термопомпа, съчетана със сензор за влажност, монтиран в горната част на предното стъкло, оптимизира енергийната ефективност на отоплението и климатичната инсталация.

Информацията, предавана от този сензор, дава възможност за по-точно контролиране на рециркулацията на въздуха в купето и спомага за съхраняване на количеството енергия, акумулирана в батерията при отопление и поддържане на температурата в автомобила. Това е особено осезаемо при ниски външни температури.

Всички тези промени ще осигурят увеличена автономия съгласно сертификационния цикъл WLTP:

  • Новият PEUGEOT e-208 вече ще предлага до 362 км. пробег по WLTP, което е увеличение с 22 км и е една от най-добрите автономии в класа на компактните градски автомобили.
  • Новият PEUGEOT e-2008 вече ще предлага до 345 км. пробег по WLTP, което е увеличение с 25 км. Моделът е едно от най-конкурентните предложения в класа си с наличието на 6 различни версии.

Освен значителното увеличение на пробега съгласно цикъла WLTP, има и значително увеличение при реалната употреба от клиентите от около 40 км. в градския трафик при температури близки до 0°C.