Новата Firestone Firehawk Sport осигурява мощност и качество, за любителите на спортното каране

Firehawk Sport е най-новата високопроизводителна лятна гума на Firestone за шофьори, които желаят да притежават контрол по всяко време. Новата гума позволява прецизна реакция на кормилното управление, изключително сцепление при мокри условия и отлично спиране на суха настилка.

Марката Firestone винаги е била свързвана с отлична стойност и е добре известна със своята комбинация от отлични възможности за шофиране и надеждност. Основана преди повече от век, марката отдавна е пренесла своята философия и пионерски дух по пътищата и състезателните писти. Надграждайки силното си наследство, най-новото допълнение към гамата Firestone, Firehawk Sport, е проектирана с очакванията и нуждите на ентусиастите на шофирането.

Разработена и произведена в Европа, новата гума предлага превъзходно управление и надеждно сцепление на цялата повърхност при всякакви условия и е идеалният избор за шофьори, които искат да преоткрият тръпката от шофирането. За всеки спортен шофьор – от шофьора на дълги разстояния до автомобилния фанатик – Firestone Firehawk Sport покрива редица индивидуалности на водача, като никога не прави компромис с безопасността или достъпността.

Авангардна производителност, „оживена“ от нов дизайн

Firestone Firehawk Sport позволява прецизна реакция на кормилното управление, осигурявайки контрол над автомобила и позволявайки високи скорости при завиване. Това става възможно благодарение на спортния профил на гумата, асиметричните ъгли на стените и виртуалната оптимизация на контактното петно, като всичко това дава допълнителна увереност при шофиране.

Новата гума също така осигурява изключителна управляемост и сцепление при мокри условия, постигайки клас А на етикета на ЕС за сцепление с мокра настилка. Зад това представяне се крие оптимизирано разпределение на ребрата и каналите, променлив профил на ребрата и иновативна технология за смесване, използвани в съставния дизайн.

В сравнение със своя предшественик – Firehawk SZ90mu, Firestone Firehawk Sport също така предоставя на водачите отлично спиране на суха повърхност с 9% по-къс спирачен път1. Спортният профил на гумата също печели от това, като същевременно се поддържа от оптимизираната дълбочина на ламелите и дълбочината на протектора.

Гумата, която продължава ненадминатото наследство на Firestone

От януари 2023 г. нататък новата Firestone Firehawk Sport ще се предлага в 36 размера от 18” до 20”, за да покрие широка гама от ежедневни превозни средства и спортни автомобили. Предимствата ѝ са ориентирани не само към голям набор от превозни средства за всички спортни шофьори, но и към традиционни и електрически превозни средства.