Никола Цолов: Фернандо Алонсо е щастлив от победата, тя е за него и отбора

Никола Цолов започна с победа участието си в испанската Формула 4 на пистата в Портимао. Талантът, който кара за Campos Racing, спечели спринтовото състезание, а в по-дългите надпревари завърши 5-и и 14-и.

Българинът,чийто мениджър е легендата Фернандо Алонсо, записа най-бързите обиколки и в трите състезания, а в разпределението на местата на старта взе две първи и едно второ място.

„Писахме си с Фернандо Алонсо след състезанието. Той е много щастлив от постигнатия резултат, но има неща, които трябва да подобрим. Имаме няколко седмици да починем и да се подготвим за следващия кръг“, това сподели Никола Цолов.

„С всеки старт, общо три този уикенд, представянето ми се подобряваше. В първото имах проблем със старта, основното е работата със съединителя. Във второто стартът отново не беше добър, но поне потеглих. Беше по-бавен, защото исках да съм сигурен, че няма да направя същата грешка. Третият старт беше стъпка напред. Успях да стартирам добре, а след това ми беше по-лесно, защото успях да направя изпреварване и да се преборя за първата позиция. Бях много по-бърз в хода на състезанието и можех да натрупам сериозен аванс, но колата на сигурността събра колоната. И при двата рестарта знаех, че трябва да оставя повече пространство между мен и колата на сигурността като й изгаснат светлините и след това да ускорявам максимално бързо. Не беше лесно, тъй като трябваше сам да се боря с вятъра, но бях по-бърз и не беше проблем. Бях решил да атакувам на пълна газ на влизането в последния завой „Галп”, който започва на спускане, за да ускоря по-бързо и това беше правилното решение“, добави Цолов.

„Сега трябва да поработим върху старта. Скоростта в състезанията ми е много добра. Както и в квалификацията. Изпреварванията и защитата на позициите ми се получават доста добре. И остава старта. Трябва да подобря работата си със съединителя“, разясни пилотът.

„Тази победа я посвещавам на отбора, защото без тях нищо нямаше да се случи. На Кампус рейсинг, на Алпин, на Фернандо разбира се и на всички, които му подкрепят. Много съм благодарен за цялата подкрепа, която ми давате, а това се отразява върху карането ми“