Никола Мирославов с поредното добро класиране в клас Moto4 на испанския шампионат

Никола Мирославов записа поредното си добро класиране в клас Moto4 на испанския шампионат. Въпреки всички неуспехи през уикенда, българският пилот постигна добри резултати в състезанието на MotorLand Aragón, напълно нова писта за него.

3-ят кръг на испанското първенство в ESBK се проведе именно на тази писта, а Никола започна състезанието с идеята да продължи с доброто представяне и да затвърди добрите си резултати от последната надпревара в Навара.

Уикендът обаче беше белязан от бързо променящи се метеорологични условия, което означаваше, че пилотите не са в състояние да се представят по най-добрия начин. След интензивни свободни тренировки Никола Мирославов постигна най-доброто си време във FP-2 – 2:18.719. Младият ни пилот завърши на 7-то място в съботната квалификационна сесия, но след това, заради лошите метеорологични условия направи падане в началото на QP. Въпреки това, благодарение на добрата работа на отбора, Никола успя да се върне на пистата и завърши на шестнадесета позиция.

Първото състезание през уикенда също беше повлияно от времето. Никола Мирославов успя да се изкачи няколко позиции по време на състезанието и да поддържа постоянно темпо, като завърши 12-ти.

В неделя Никола стартира от 18-та позиция, успя да изпревари 10 състезатели и се класира сред първите десет в своя клас със страхотни изпреварвания и също много добро състезателно темпо.

„Уикендът като цяло мина добре за мен. Четвъртък и петък, както и събота, не бяха толкова добри, защото имаше много дъжд. В съботното състезание бях много напрегнат и не можах да контролирам мотора именно заради дъжда. В неделя се движих с групата, успях да се боря през цялото състезание и завърших осми. Вече мисля за следващото състезание в Барселона.”, коментира Никола Мирославов за БФМ.

Следващият кръг от испанския шампионат в ESBK ще се проведе на 17 и 18 юли на пистата в Барселона “Каталуня”.