Най-бързите пилоти от 6 нации ще си оспорват призовите места и купите на пистата в Серес

Този уикенд на пистата край гръцкия град Серес предстоят поредните кръгове – 5-ти и 6-ти от BMU Road racing и Winbet Road racing championship. След стартовете в Серес и Навак за Балканския шампионат, както и в Серес и Плевен за Републиканския шампионат – най-бързите пилоти от България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия и Турция отново ще си оспорват призовите места и купите.
В клас SP 125 начело в класирането с по 50 точки са Димитър Христов и Пламен Христов от МСК „Плевен“ с „Aprilia“ с по 50 точки, следвани от Павлин Петров от СК „Зедмото“ също с „Aprilia“ с 44.
Оспорвана е битката и в клас SSP 300, където първите трима са в рамките на 16 точки – начело е Жулиета Апостолова от ПСК „Хела мото спорт“ с „Kawasaki“ с 66 точки, пред Геновева Кънева от МК „Боляри“ с „Yamaha“ с 55 и Лорен Венков от „Въжаров рейсинг тийм“ с „Yamaha“ с 50.
Във F 600 лидер с пълен актив е Християн Бузалковски от Северна Македония с „Honda“, следван от Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ с 69 и Николай Петров от „Еконт рейсинг тийм“ с с „Yamaha“ с 41. Във F 1000 начело е друг македонец – Синиша Кочовски с „Kawasaki“ със 73 точки, 23 повече от Валентин Георгиев от „Камикадзе рейсинг тийм“ със „Suzuki“ и с 31 повече от Петър Бакалов от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Honda“.
Серизона битка водят в SSP 600 Асен Лилов от „Байк билд рейсинг“ с „Honda“, Михаил Иванов от „М78 рейсинг тийм“ с „Yamaha“ и Михаил Флоров от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“. Лилов има 64 точки, Иванов 61, а Флоров 50. Асен Лилов и Михаил Иванов са начело и в подреждането в SSP 600 Rookie с по 90 точки.
В Superbike на пистата в Серес, на която получи контузия в началото на април се завръща Мартин Чой. Състезателят на „Еко БМВ МС77 рейсинг тийм“ има да наваксва в точките, след като не успя да се състезава на „Серес“ преди около 2 месеца. Чой има 50 точки, начело в класирането е Димитър Митов от МК „Боляри“ с БМВ с 61, следван от Милен Георгиев – „СБ мото рейсинг тийм“ с „Yamaha“ с 55.
Източник: БФМ