Над 160 състезатели във втория кръг от BG-X ендуро шампионата

Над 160 състезатели се включиха във втория кръг от BG-X ендуро шампионата на България край Кърнаре, който беше и първи кръг на BMU EXTREME ENDURO CHAMPIONSHIP. В състезанието, което започна още с нощния пролог в петък и завърши в неделния следобед единствено Любомир Иванов в клас Pro и Иван Цончев в клас Standard успяха да повторят победите си от първия кръг край Стара Загора.

В клас Pro Любомир Иванов с КТМ от МСК „Препараторите“ отново не остави много възможности на конкуретите си и записа победи и в навигацията, и в Х-кроса. След него завършиха Илиян Кузманов с „Honda“ от „АФГ тийм“ и Кристиан Петров с „Husqvarna“ от МСК „Хард райдърс“.

Интересна беше и надпреварата в клас Expert, в който само с карането и победата си в навигацията Десислав Цеков с „Husqvarna“ от МСК „Хард райдърс“ зае второто място с 25 точки, колкото събра и третият Камен Дочев с „Sherco“ от „Алба Дамасцена“. Пред тях е Мартин Петков с „Husqvarna” от СК „Екстрийм рейсинг“ с 37 точки. В Standart Цончев с „Husqvarna“ от „Алба Дамасцена“ събра пълен актив от двата дни, а след него с по 30 точки финишираха двама състезатели на СК „Екстрийм рейсинг“ – Иван Стойчев с KTM и Светлин Даскалов с „GasGas“. На домашна сцена Стоян Пачарозов с KTM от МСК „Екс ендуро Кърнаре“ показа класа и взе 40 точки от двата състезателни дни в клас Senior. Георги Дамянов с „Husqvarna“ от МСК „Хард райдърс“ завърши само на точка пред третия Радостин Георгиев от ЕК „Луда работа“. При дамите спечели също представител на домакините от Кърнаре – Петя Якова с KTM изпревари в крайното подреждане само с 2 точки Габриела Мартинова с KTM от СК „Екстрийм рейсинг“ и с 15 Мария-Луиза Раева с „Beta“ от МК „Боляри“. Победител в клас Junior стана Мартин Найденов с KTM от „СБ мото рейсинг тийм“.

Крайно класиране втори кръг BG X-Enduro, Кърнаре:

PRO

1. Любомир Иванов – КТМ – МСК „Препараторите“ – 40 т.

2. Илиян Кузманов – „Honda“ – СК „АФГ тийм“ – 32

3. Кристиан Петров – „Husqvarna“ – МСК „Хард райдърс“ – 30

EXPERT

1. Мартин Петков – „Husqvarna” – СК „Екстрийм рейсинг“ – 37 т.

2. Десислав Цеков – „Husqvarna“ – МСК „Хард райдърс“ – 25

3. Камен Дочев – „Sherco“- „Алба Дамасцена“ – 25

STANDART

1. Иван Цончев – „Husqvarna“ – „Алба Дамасцена“ – 40 т.

2. Иван Стойчев – KTM – СК „Екстрийм рейсинг“ – 30

3. Светлин Даскалов – „GasGas“ – СК „Екстрийм рейсинг“ – 30

SENIOR

1. Стоян Пачарозов – KTM – МСК „Екс ендуро Кърнаре“ – 40 т.

2. Георги Дамянов – „Husqvarna“ – МСК „Хард райдърс“ – 31

3. Радостин Георгиев – ЕК „Луда работа“- 30

LADIES

1. Петя Якова – KTM – МСК „Екс ендуро Кърнаре“ – 37 т.

2. Габриела Мартинова – KTM – СК „Екстрийм рейсинг“ – 35

3. Мария-Луиза Раева – Beta – МК „Боляри“ – 22

JUNIOR

1. Мартин Найденов – KTM – „СБ мото рейсинг тийм“ – 40

Източник:БФМ