Над 100 състезатели си оспорваха призовите места в 5-ия кръг от BG X Enduro Championship

Над 100 състезатели си оспорваха призовите места в 5-ия кръг от BG X Enduro Championship, организиран от „Ендуро Екстрийм Сопот“ и Община Сопот в местността „Мурла“. Надпреварата протече в два дни – навигация и XCross при изключително високи температури – 37-38 градуса и силен вятър, които затрудниха максимално участниците. Победителите бяха наградени от кмета на Деян Дойнов.

В клас PRO победата е за Любомир Иванов с “GasGas” от МСК “Препараторите”, който доминира и в двата дни и завърши с пълен актив точки. Сле него се наредиха двама състезатели на МСК “WINBET Хард Райдърс” Кристиан Петров с KTM и Георги Топалов с “Husqvarna”.

В EXPERT първите 4 завършиха в рамките само на 2 точки. Първи завърши Атанас Ангелов с “Husqvarna” от МСК “WINBET Хард Райдърс”, с равни точки с втория Камен Дочев с “Sherco” от МСК “Ендуро Севлиево”. Трети и четвърти също с равен брой точки приключиха Николай Славов с KTM от НК “Ендуро Виктори” и Богдан Лолов с KTM от “Ендуро клуб Севтополис”.

Първа победа през сезона в клас SENIOR записа Стоян Пачарозов с KTM от МСК “Екс ендуро Кърнаре”, който беше най-бърз и в навигацията, и в Ендуро кроса. Втори е Асан ИМАМОВ с KTM от “Ендуро клуб Корница”, а трети Георги Дамянов с “Husqvarna” от МСК “WINBET Хард Райдърс”.

Друг състезател на “Екс ендуро Кърнаре” – Атанас Димитров с KTM събра пълния актив от точки от двата дни в STANDART. След него са двама пилоти на “Алба Дамасцена” МСК – Гюннур Ходжа с “Husqvarna” и Мариан Митев с КТМ.

В клас JUNIOR победител стана Георги Весков с “Honda” от “Мото дружина Банско”.

​Крайно класиране Хард Ендуро Сопот:

PRO

1. Любомир Иванов – “GasGas” – МСК “Препараторите” – 40 точки

2. Кристиан Петров – KTM – МСК “WINBET Хард Райдърс” – 32

3. Георги Топалов – “Husqvarna” – МСК “WINBET Хард Райдърс” – 28

EXPERT

1. Атанас Ангелов – “Husqvarna” – МСК “WINBET Хард Райдърс” – 30 точки

2. Камен Дочев – “Sherco” – МСК “Ендуро Севлиево” – 30

3. Николай Славов – KTM – НК “Ендуро виктори” – 29

SENIOR

1. Стоян Пачарозов – KTM – МСК “Екс ендуро Кърнаре” – 40 точки

2. Асан Имамов – KTM – “Ендуро клуб Корница” – 32

3. Георги Дамянов – “Husqvarna” – МСК “WINBET Хард Райдърс” – 30

STANDART

1. Атанас Димитров – KTM – МСК “Екс ендуро Кърнаре” – 40 точки

2. Гюннур Ходжа – “Husqvarna” – “Алба Дамасцена” МСК – 30

3. Мариан Митев – КТМ – “Алба Дамасцена” МСК – 27