Награди на FIM – световнитете шампиони от 2023 г. бяха отличени в Ливърпул

Галата на FIM за 2023 г., бе тържество за успехите на двуколесните първенци за за сезона. На традиционните награди на FIM се събраха звездите на две колела в Ливърпул, Англия. Там шампиони от различни дисциплини бяха наградени в уникален празник на своите успехи тази година.

Световният шампион на FIM MotoGP за 2023 г. Франческо Баная (Ducati Lenovo Team) отпразнува втората си титла във висшия клас, получавайки своя медал от FIM, докато се завръща на сцената за втора поредна година. Пеко се присъединява само към Марк Маркес и Валентино Роси като пилоти, защитили короната в ерата на MotoGP.

Към Баная се присъедини световния шампион на FIM Moto2 за 2023 г. Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo), дни след като тества мотора си от  MotoGP за първи път преди дебюта си във висшия клас следващата година.

Същото направи е световния шампион на FIM Moto3 за 2023 г. Хауме Масия  (Leopard Racing) след невероятен сезон.

Матия Касадей  (HP Pons Los40) е първият световен шампион на FIM Enel MotoE. Електрическите серии станаха шампионат през 2023 г., а италианецът също излезе на червения килим и получи своя медал. Сред другите присъстващи бяха световният шампион на MOTUL FIM Superbike за 2023 г. Алваро Баутиста и шампионът на Finetwork FIM JuniorGP за 2023 г. Анхел Пикерас, преди да се премести в световния шампионат Moto3 следващата година.

С галата на FIM приключва сезон 2023 и започва зимната ваканция. След това ще дойде време колелата да се завъртят отново, тъй като тестовете и шейкдауна на Сепанг започват в началото 2024 г. Това е годината, в която ще се отпразнуват 75 години Гран При мотоциклетни състезания през целия сезон!