Много публика и емоции на РШ Супермото във Враца

Прекрасно време и много публика посрещнаха състезателите в 1-ия кръг от Републиканския ни шампионат по Супермото на изцяло обновената картинг писта „Враца“. Домакините от “B&S Racing team” се справиха отлично и направиха перфектно състезание, в което бяха определени и победителите в старта на сезона в Супермото.

В клас SM Junior 65 отличен дебют направи Стефан Драганов с КТМ от „АИТ рейсинг тийм“, който още в първото си състезание грабна победата след успех и в двата манша. След него завършиха Полина Иванова с „Kawasaki“ от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Кристиан Андреев с КТМ от „СВ мото рейсинг тийм“.

При 85-кубиковите успехът в двата манша е за Никола Досев от „НСА моторспорт“ с КТМ, който беше по-бърз от Марио Георгиев от „Ябланица МХ“ с КТМ и Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ съшо с КТМ.

За радост на домакините Светлин Иванов от „БС рейсинг тийм“ с КТМ показа завидни умения и добра скорост на картинг пистата във Враца и взе победата и в двата манша. След него с разменени места в маншовете се наредиха Димитър Тотев от „БГ пауър“ с  КТМ и Веселин Иванов от „МСК ПЛевен“ с „Honda“. В S3Радостин Михайлов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ не остави много шансове на съперниците си Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ и Христо Сергиев от „НСА моторспорт“ с КТМ, които завършиха в същия ред и в двата манша.

Успех в клас SM Formula записа Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ пълен актив от 50 точки като изпревари пилотите на „НСА моторспорт“ Бисер Асенов с „Kawasaki“ и Велислав Марков с „Husqvarna“.

Крайно класиране от 1-ия кръг на РШ Супермото и „Купа Враца“:

SM Junior – 65

1. Стефан Драганов – „АИТ рейсинг тийм“ – КТМ – 50 т.

2. Полина Иванова – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 44

3. Кристиан Андреев – „СВ мото рейсинг тийм“ – КТМ – 40

SM Junior – 85

1. Никола Досев – „НСА моторспорт“ – КТМ – 50 т.

2. Марио Георгиев – „Ябланица МХ“ – КТМ – 44

3. Атанас Леков – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – КТМ – 40

SM-OPEN

1. Светлин Иванов – „БС рейсинг тийм“ – КТМ  – 50 т.

2. Димитър Тотев – „БГ пауър“ –  КТМ – 42

3. Веселин Иванов – „МСК ПЛевен“ – „Honda“ – 42

SM-S3

1. Радостин Михайлов – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 50 т.

2. Живко Иванов – „Елхово рейсинг клуб“ – КТМ – 44

3. Христо Сергиев – „НСА моторспорт“ – КТМ – 40

SM Formula

1. Ангел Траков – „АИТ рейсинг тийм“ – „Husqvarna“ – 50 т.

2. Бисер Асенов – „НСА моторспорт“ – „Kawasaki“ – 42

3. Велислав Марков – „НСА моторспорт“ – „Husqvarna“ – 42

Източник: БФМ