Мирослав Ангелов и Георги Гаджев 4-ти в рали „Сибиу“

Българските рали шампиони Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 Evo) се класираха на 4-то място в рали „Сибиу“, кръг от румънския шампионат.

Тандемът на Мегапорт Рейсинг завърши на 6.52 сек зад победителите Симоне Темпестини и Иту Сергиу, също с Skoda Fabia R5. Втори на 4.39 мин е Богдан Маришка, а трети Андрей Гиртофан, двамата с Skoda Fabia R5. До финала стигнаха 9 автомобила от клас R5, от общо 37 завършили, които оцеляха на макадамовото трасе и 10 етапа с обща дължина 132.79 км и 71.75 км за втория състезателен ден.

Вчера след първия състезателен ден Ангелов и Гаджев се движеха на 6-а позиция във временното класиране на 3:06 мин.

„В края на първия ден вчера на нощния етап имаше много прах и не успях да бъда уверен напълно в записките, а пътят не се виждаше. Направихме само две минавания на опознаването, защото спукахме гума и загубихме време. Както и в състезателния етап на тъмно. Също така имахме ограничен избор на гуми за това състезания, защото не бяхме сигурни в макадамовата програма за годината поради очакванията да караме на асфалт в България. В последните етапи бяхме с по- твърди гуми от това, което искахме, реално нямахме средната по твърдост смес. Имахме доста премеждия в състезанието, както и ударена броня, късмет е, че не отнесохме дървото. Без опит мисля, че се справихме много добре. Много съм доволен от резултата за отбора и работата. Определено макадамът ми допада. Във вторник със съдействието на екипажи от Румъния направихме организиран тест на 40 км от Сибиу и навъртяхме около 50 км, за да изпробваме настройки и гуми“, коментира Мирослав Ангелов след финала.