Милен Маринов и Радослав Маринов с VW ID.3 са победители в Еко Е рали България 2021

Милен Маринов и Радослав Маринов от „Top Rent a car“ с автомобил VW ID.3 спечелиха Еко Е рали България 2021. Те приключиха тридневната екологична надпревара за електрически автомобили с най-малко наказателни точки – 634. Така грабнаха първото място в генералното класиране.

Втори със 775 наказателни точки се класира дамския екипаж от Столичния инспекторат с Peugeot 208 с пилот Анна Николова и навигатор Силвия Кордон, които спечелиха първото място в класа на амазонките. Трети в генералното стана екипажът Христо Христов и Ивайло Иванов от автомобилен спортен клуб „Пещера“ с 905 наказателни точки и автомобил Hyundai Kona.

Награждаването бе в горещия следобед на 1 август, на територията на ТехПарк София. Там беше и финалът на ралито. Наградите връчи председателя на спортните комисари на състезанието Стоян Попов.

За изминатите 473 км по пътна книга, от които 102 км специални етапи, всички участници се справиха отлично, без инциденти и аварии. Е, с изключение на една спукана гума, която за няколко часа извади от строя екипаж № 4 – Калоян Иванов и Асен Петров от фирма „Слънце“ с Renault Zoe. Те пък от своя страна употребиха времето за плаж. За проявен ентусиазъм, въпреки „обадилата се“ дископатия по време на състезанието бе награден със специална купа Пламен Ботев от Община Габрово с Kia Soul, който въпреки лекарската препоръка не се отказа докрай от надпреварата. Ботев и неговата навигаторка Миглена Въгленова спечелиха и второ място в отборната битка.

Тазгодишното Еко Е рали Бългрия, стартира  от столичния площад „Александър I Батенберг“ на 30 юли. От записаните 19 екипажа, екипът от техническия преглед  допусна до участие само 11 с изцяло електрически автомобили. Силно присъствие регистрира Столичния инспекторат на Софийска община, които с три автомобила спечелиха и отборната купа. С адмирации от самите участници бяха наградени и съдиите по трасето на ралито, които стоически издържаха на рекордно високите температури и работата на открито по всички транзитни и скрити часови контроли, като измерваха времето и следяха за стриктното спазване на регламента.

За да бъдат всичките автомобили по всяко едно време със заредени батерии се грижеше екип от чевръсти момчета чрез мобилни зарядна станции от фирма еCars, а момичета от изворна вода „Ледина“ бяха на всяка една гореща точка от трасето, за да няма жадни състезатели и организатори. Останалите партньори, които помогнаха за реализирането на  9-о  Еко Е- Рали България бяха ЗД Булстрад, Бор-Чвор, биохрани Органик и Motoretta.