Мартин Чой ще участва в последния кръг от Световния шампионат по издържливост

Мартин Чой и съотборниците му от френския отбор “Energy Endurance 91″Карел Пешек и Ноел Русанж ще участват в последния кръг от Световния шампионат по ендуранс „6 Hours of Most“ на „Autodrom Most“ в Чехия.

Пистата, която е с дължина 4 212 метра, има 12 десни и 9 леви завоя, а най-дългата права е 792 метра, е домакин за първи път на старт от световния шампионат за издръжливост.

В това състезание за тима ще кара чехът Карел Пешек (брат на Лукас Пешек и бивш съотборник на Чой), който ще замени получилия контузия във Франция италианец Кристиан Наполи.

„За първи път тази писта ще е домакин на състезание от Световния шампионат по ендуранс. Ще караме 6 часа, неприятно е, че е доста студено – едва 12-13 градуса. Самата писта има няколко новоасфалтирани участъка, за последно аз карах тук през 2015 година“, каза Мартин Чой минути преди да започнат квалификациите.

Френският отбор, за който се състезава Мартин Чой – “Energy Endurance 91” в момента заема 11-та позиция в класирането за шампионата при тимовете в Superstock, начело е BMRT 3D Maxxess.