Мартин Чой тръгва за Серес с амбицията за двойна победа на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм

Тази събота и неделя на пистата в Серес, Гърция ще се проведат поредните кръгове от календара за 2022 година на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм.

Най-бързият ни пилот Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тийм) ще вземе участие в двете състезания в клас SuperBuke 1000 сс. Българинът е готов за предстоящите стартове и в късния следобяд заминава за гръцката писта заедно с екипа си.

Чой ще кара в силната конкуренция на пилоти от няколко държави, които също ще дадат максимума от възможностите си , за да стигнат до подиума за награждаване.

Очертават се много интересни и оспорвани по програма 16 състезателни обиколки през уикенда в клас SuperBike.

Имайки предвид и близостта на Серес до България със сигурност и доста наши сънародници ще има в зоните за публика, които да наблюдават надпреварите на живо.

„ Любима писта, която познавам отлично и десетки пъти съм карал на нея. Това, че получих тежката травма на ръката преди два месеца точно на Серес е част от нашия спорт и вече е зад гърба ми. Успях да се възстановя от тежкото 24-и часово състезание в Белгия и тръгвам за Гърция с мисълта, както винаги, за победата. Знам, че няма да е леко и всеки в нашия клас ще излезе да кара на върха на силите си, но така е било винаги, особено в този шампионат. Към екипа ми ще се присъедини и професионален рехабилитатор, защото продължавам с процедурите около оперираното място, но се чувствам добре и напълно готов за предстоящите състезания. Прогнозите са за дъждовно време в събота и слънчево в неделя, но сме подготвени за всякакви изненади на атмосферните условия“, каза Мартин Чой.