Мартин Чой: Спечелихме благодарение на добрата отборна тактика, много сме доволни

„Много сме доволни всички. Състезанието премина много добре за нас – и тримата карахме стабилно през цялото време. Спечелихме благодарение на добрата отборна тактика в последните 2 часа – тогава 2 пъти влезе кола за сигурност, а тимът реши да смени тактиката и аз да завърша надпреварата, без да сменяме гума. Интересното е, че всички очакваха гумата да издържи за около 60 обиколки, за радост тя издържа до края. Целият отбор е много щастлив от класирането ни в Чехия”, коментира за БФМ Мартин Чой след края на състезанието.

Мартин Чой и съотборниците му от френския отбор “Energy Endurance 91” (Kawasaki) Карел Пешек и Ноел Русанж направиха уникално състезание и заеха 3-то място в клас Superstock в последния кръг от Световния шампионат по ендуранс „6 Hours of Most“ на „Autodrom Most“ в Чехия.

След добра отборна тактика в последните два часа на надпреварата, шефовете на тима гласуваха доверие на Мартин Чой, който приключи по най-добрия начин и качи тима си на почетната стълбичка, след отборите на “No Limits Motor Team” (Suzuki) и “TME Racing” (Yamaha).