Майкъл Дънлоп обявяви плановете си за ТТ на остров Ман 2023

Третият най-успешен състезател в ТТ на остров Ман – Майкъл Дънлоп обяви, че ще се събере отново с отбора на Hawk Racing за състезанието през 2023 г.
Дънлоп отбеляза своята 21-ва победа в ТТ през 2022 г. с дубъл в клас Supersport на борда на собствената си MD Racing Honda. Това го постави на трето място в класирането по брой на победи, само на пет от рекорда на легендарния си чичо Джоуи Дънлоп.
Пилотът от Ълстър трябваше да се състезава в големите мотоциклетни класове на ТТ през 2022 г. с PBM Ducati. Това обаче се провали в последния момент и той се свърза с Hawk Racing, за да се състезава със Suzuki. Така Дънлоп изведе  стария GSXR1000R до трето място в състезанието Superbike.
Свързването на Дънлоп с Hawk Racing започна през 2014 г., което доведе до дублиране на Superbike на машини на BMW през същата година и през 2016 г., като Майкъл Дънлоп постигна победа със Suzuki в Senior TT през 2017 г.
Дънлоп ще се състезава с машини на Honda в клас Superbike за първи път от 2013 г., когато спечели първото състезание Superbike за седмицата. Екипът на Hawk Racing премина към машини на Honda за 2023 г. за своите кампании за шосейни състезания и за британския супербайк шампионат. това се наложи заради решението на  Suzuki от миналата година, да прекрати фабричната поддръжка в мотоциклетните състезания.
Очаква се Дънлоп отново да представи свой собствен отбор MD Racing в класовете Supersport и Superstock на TT 2023.