Лая Санс се завръща в TrialGP с мотоциклет GasGas

Испанската звезда в мотоциклетизма Лая Санс реши да се върне в света на триала. Тя иска да се състезава в световния шампионат по триал за жени през 2021 г. Връщайки се там, откъдето стартира мотоциклетната си кариера, Лая възвръща страстта си към дисциплината триал и отново влиза в падока, където се е радвала на толкова много успехи в миналото. Санс ще кара мотоциклет GasGas за заводския триал екип на марката.

Откакто реши да се върне в TrialGP, Лая се е съсредоточила изцяло върху подготовката си за предстоящия сезон, повторно изостряне на уменията си да стои с крака на мотора за триал, без да стъпва с тях на земята. Тя тренираше усърдно и прекара много време с мотора си.

Невероятно е, но Лая вече има 13 женски световни шампионски титли на ФИМ и от GasGas смятат, че има възможност тя да спечели и 14-а. Победата няма да е лесна, защото Лая все още не е на най-високо ниво. Но това е целта и без значение какъв е резултатът, ще бъде много забавно феновете да я видят отново в действие!

Но Санс ще бъде ангажирана не само с TrialGP през 2021 г. Тя е един от посланиците на марката GasGas. Фирмата е напълнила нейния гараж с селекция от мотори. Това означава, че тя може да кара, да се състезава и тренира с каквато иска машина, стига да почувства такава нужда. Било то на мотокрос или ендуро байкове GasGas, или в действие на eMTB на нейния Trail Cross 9.0, Лая ще смесва предпочитанията си и ще се забавлява.