Къде ще карат българските състезатели през уикенда

Мартин Чой ще гони призово класиране в Световния шампионат по мотоциклетизъм във втория кръг на Ендуранс шампионата в Ещорил, Португалия. Надпреварата в 12-часовото състезание е в събота, 17 юли от 10 часа. Чой и колегите му в „Energie Endurance 91“ Energie Endurance 91 Нюел Росан и Кристиан Наполи ще карат в клас SuperStock 1000 с машина Кавазаки.

Никола Николаев  и Михаил Флоров M ще карат в 4-ия кръг на испанското първенство в ESBK на пистата „Каталуня“ в Барселона. Николаев, който кара „Beon“ за тима на „Metmoto ring racing16“ ще участва в надпреварата в Мото 4, а Михаил Флоров, който се състезава с мотоциклет „Yamaha“ за тима „Yamaha GV Stratos“ ще участва в клас OPEN 600.

Състезателите на „М6 Ямаха рейсинг тийм“ M6 Yamaha Racing Team Дани Цанков и Николай Павлов ще вземат участие в Чешкия шампионат по мотокрос в Рудник, Чехия.

Петър Петров  с „Honda“, който се състезава за „КРМ Honda“ , ще участва във втория кръг на първенството на Германия по мотокрос „ADAC MASTERS“ в Тенсфелд.

В Румъния Теодор Кабакчиев, който кара за отбора на Греъм Джарвис с подкрепата на „Еконт“ ще участва в Румънски хард ендуро шампионат – „DITROCKS HARD ENDURO“.