Камбуров, Кондев, Веселинов и Крумов с първи позиции на писта „Стара Загора“

При изключително студено и ветровито време започна последния кръг от шампионата на писта/затворен маршрут „Стара Загора“. По трасето и в четирите серии битките за първа позиция в утрешното състезание бяха доста оспорвани, въпреки студения асфалт и силния вятър.

В серия Макси с най-добро време бе Пламен Камбуров с Mitsubishi Lancer Еvo IX, който във втората квалификация постигна 1:15,628. Втори стана изключително амбицирания Венцислав Станев с Mitsubishi Lancer Еvo X, който стана втори и на предишния кръг на писта „Дракон“. Венци даде 1:17,662 в първата тренировка. Също в нея, с трето време се отличи Камен Василев с Mitsubishi Lancer Еvo X  – 1:19,593. Победителят от предишния кръг Илия Царски с Mitsubishi Lancer Еvo IX остана 5-и, като във второто бягане бе изпреварен от Боян Марков  също с с Mitsubishi Lancer Еvo IX.

В серия Туринг и в двете тренировки доминира Димитър Кондев с Honda Civic. Той постигна най-добро време 1:17,949 във втората сесия. Това е малка компенсация за нелепото отпадане на Кондев преди две седмици в Калояново. Втори стана Кристиян Христов с Honda Civic с време 1:19,037. Третото място бе за Иван Алексиев с Honda Civic – 1:20,954. И тримата дадоха по-добрите си времена във втората надпревара.

Интересен развой на битката се очаква в серия Спорт. Там са най много пилоти – 12, а в другите са по 10. Отсъства обаче шампионът Йордан Методиев с Honda Civic. Затова пък с големи амбиции са двамата претенденти за титлата – Александър Антов и Искрен Веселинов, двамата с Honda Civic.

От първа позиция утре на трасето в Стара Загора ще стартира Искрен Веселинов, който постигна 1:21,162 в първата сесия. Във втората победителят от писта „Дракон“ преди две седмици Сашо Антов подобри времето си, но остана втори с 1:22,467. При това в сесията той направи само 6 тура.

Трети стана Александър Димитров с Honda Civic, който даде 1:23,288.

В серия Лада очаквано от първа позиция ще стартира шампионът Крум Крумов, който е на път да потрети титлата си. Крумов даде 1:21,398 във втората сесия. Втори с време 1:22,246 е Дончо Дончев. Той спечели първата надпревара, но във втората подобри времето си с повече от секунда, но остана втори. Трети бе Цветелин Велков с 1:23,400, също от второто бягане.

Снимки Асен Илиев