Испанските електрически скутери Silence стъпват на българския пазар

Silence е eдни от най-продаваните електрически скутери на европейския пазар. Марката вече вече дойде и в България благодарение на официалния дистрибутор на марката – Геотрейдинг АД. Компанията осигурява пълно продажбено и следпродажбено обслужване на модерните превозни средства в страната.

Геотрейдинг АД предлага пълната гама скутери и мотопеди на испанския производител Scutum Logistic S.L. – от премиум модела Silence S01, който е конкурентен на бензиновите скутери като характеристики и възможности, до различните версии на популярния S02, който е сред най-продаваните на европейския пазар. Скутерите на марката са с нулеви въглеродни емисии и са изключително подходящи както за хора, които искат да се придвижват бързо, икономично и в същото време да не замърсяват околната среда. Тези машини са практични и за бизнес, свързан с градските доставки и споделената мобилност.

Всички модели Silence са оборудвани с подвижни батерии с патентована технология за придвижване и благодарение на това могат да се транспортират и зареждат в обикновен контакт у дома или в офиса. В зависимост от капацитета на батерията, пробегът достига до 149 км. Моделът S02 се предлага и във вариант мотопед, чиято максимално допустима скорост е 45 км/ч, а батериите са литиево-йонни с капацитет 2 киловатчаса или 5,6 ккиловатчаса.

Първата точка за продажба на скутерите Silence в България е в Мултифункционален комплекс ProAuto на ул. „Околовръстен път“ №459. Там може да бъде разгледана пълната гама на марката, като на разположение са и модели за тестово каране.

„Скутерите Silence имат с до 80% по-ниски разходи по отношение на използваната енергия спрямо тези с двигатели с вътрешно горене, голям капацитет на батерията и дълъг пробег.“ Така накратко описа преимуществата им изпълнителният директор на Геотрейдинг АД инж. Кирил Илиев.

„Вярвам, че скутерите Silence ще подобрят качеството на живот на хората и са стъпка в посока за постигане на устойчив модел на градска мобилност, което е и основната цел на Silence. Употребата на тези превозни средства ще намали значително замърсяването на въздуха в градската среда. Нашите скутери ще ограничат трафика и ще редуцират нивото на шума в града“, казва Карлос Сотело – основател и изпълнителен директор на Silence.

Именно Карлос Сотело е основател на Silence. Това е иновативна компания, чиято  цел е създаване на електрическо превозно средство, което да пробие съществуващите бариери – необходимост от инфраструктура за зареждане и разходи за експлоатация. През 2011 г. екипът започва с работа по модела S01, предназначен за лична употреба, а през 2014 г. е готов и първият прототип на този модел, който е с подвижна захранваща батерия и с първото по рода си алуминиево шаси.

Към този момент Silence се предлага в 90 обекта в над 30 страни. Въпреки пандемичната 2020 г., растежът на Silence продължава и компанията е сред лидерите в сегмента на електрическите скутери на европейско ниво. За трета поредна година компанията заема 66% от испанския пазар на електрически мотоциклети и има 40% пазарен дял в Европа.

Вносителят на скутерите у нас – Геотрейдинг АД е търговско дружество, създадено през 2005 г., част от Група ГЕОТЕХМИН. Основната дейност на компанията е представителство и продажба за България и чужбина на доказани световни марки, предназначени за минната индустрия. Дейността на Геотрейдинг АД е фокусирана в няколко направления – продажби на минна механизация, на резервни части и консумативи, представителство на производители на гуми, производство на смазочни продукти ProAuto и т.н. Компанията има сервизни центрове за строителна, специализирана техника и за минна техника и осигурява системно интегриране на дизелови двигатели MTU.

През годините дружеството се развива и разширява портфолиото си с нови продукти и марки, като целта е да бъдат с отлично качество и на конкурентни цени.