Изцяло новият ZR-V разширява SUV линията на HONDA със стил, спорт и динамика

Изцяло новият SUV преодолява разликата между HR-V и CR-V, съчетавайки спортен външен вид, вълнуваща динамика, високи нива на практичност и първокласен интериор

ДНК-то на Civic е в основата на ZR-V, с вдъхновяващ дизайн на шаси и платформа за ангажиращо и забавно шофиране

Персонализирано e:HEV хибридно задвижване осигурява динамично, но високоефективно шофиране, което предлага изключителна икономия в реалния свят

Honda разкри своя изцяло нов ZR-V на европейското медийно събитие на марката в Офенбах, Германия. Наличен от есента на 2023 г., изцяло новият SUV от C-сегмент предлага перфектната комбинация от изискан стил, практичност и удоволствие от управлението.

ZR-V се нарежда между HR-V и CR-V. Новият SUV е насочен към млади клиенти с имидж, които търсят стилен, мощен и забавен за шофиране автомобил, който може да се интегрира безпроблемно в живота им. Под елегантния, стилен екстериор се крие пълната хибридна технология на Honda, която споделя ДНК с многократно награждавания изцяло нов Civic e:HEV. Със своите динамични качества Civic доказа, че напълно хибридните превозни средства могат да бъдат привлекателни и забавни за шофиране. ZR-V разширява тази логика към SUV C-сегмента.

Оптимизиран за ZR-V, ефективният, но мощен 2,0-литров четирицилиндров двигател с директно впръскване и цикъл на Аткинсън на e:HEV работи заедно с два електромотора, за да осигури мощно, отзивчиво ускорение.

Специалното, леко, твърдо шаси е вдъхновено от концепциите, използвани както в платформите Civic, така и в CR-V. То е проектирано да осигури характеристиките на шофиране и високите нива на пъргавина, обикновено свързвани със спортните хечбеци. Управлението е безпроблемно, но прецизно, благодарение на усъвършенстваната логика на управление с обратна връзка и компонентите с ниско триене. Многораменното задно окачване и оптимизираните втулки осигуряват комфортно, но ангажиращо шофиране, което повишава увереността и комфорта зад волана.

Със своят целеустремен силует, заоблени безшумни повърхности и смела предна част, ZR-V придава силно присъствие на пътя. То идеално допълва динамичното му представяне. Тънките фарове и стилната гланцирана черна решетка създават изтънчена естетика. Тя продължава надолу по изваяните страни на SUV и в смелия дизайн на задната броня, с елегантни хоризонтални задни светлини, които стилно се интегрират в задната врата. Функционалността в дизайна е бил ключов фокус за инженерите на Honda, като всеки панел и компонент са оптимизирани за подпомагане на видимостта и подобряване на аеродинамичните характеристики.

Компактният пакет на ZR-V осигурява изключително пространство, практичност и комфорт. Също така осигурява оптимална функционалност за лесна употреба и създава гъвкава кабина, която дава приоритет на използваемостта и гъвкавия капацитет на местата за съхранение на вещи. Това се характеризира с огромен набор от ниши и джобове. Задното товарно пространство включва товарна преграда, прибиращ се капак за пакети и място за съхранение под пода, което повишава гъвкавостта на ZR-V при носене на товари до 1291 литра.

Водещото в класа интериорно оборудване на SUV е допълнително подобрено от впечатляващи нива на комфорт и удобство. Висококачествените меки на допир материали с детайлно покритие се съчетават със стилно осветление в цялата кабина, за да създадат първокласна атмосфера. В допълнение наличните множество точки за зареждане и най-новата HMI технология, поддържат водача и пътниците свързани с външния свят чрез голям девет инчов сензорен екран в центъра на горния панел на таблото. Той се простира през предната част на кабината, за да подобри усещането за странично пространство.

„Изцяло новата Honda ZR-V е проектирана и създадена да поддържа натоварения, активен начин на живот и е завладяващо допълнение към нашата SUV гама“, каза Ютака Като, ръководител на проекта ZR-V. „Той комбинира всекидневната функционалност, изключителните нива на комфорт и привлекателния дизайн със спортна динамика с нашия изключителен e:HEV хибриден задвижващ механизъм. Това е перфектната еволюция на нашата европейска гама модели.“