Еуратек ООД отпразнува своя 30-годишен юбилей

Еуратек ООД отбеляза 30-годишния си юбилей на 04 октомври с пищно тържество в зала „Рейнбоу Плаза“ с над 250 гости, сред които клиенти, партньори и служители на компанията.

 Компанията Еуратек ООД отпразнува своя 30-годишен юбилей и 30 години успешно сътрудничество с чешкия автомобилен производител ŠKODA AUTO. През тези години Еуратек ООД успя да реализира на българския пазар над 60 000 нови автомобила ŠKODA, и традиционно нарежда марката в челната тройка по продажби на нови леки автомобили в страната. Качеството на автомобилите, произведени в завод с над 127-годишна история, в съчетание с доброто ценово позициониране, както и развитата дилърска мрежа, правят марката една от най-харесваните и търсени в страната. Силно доказателство за това са и общо седемте титли „Кола на годината в България“, които моделите на ŠKODA завоюват през годините в престижния конкурс на Пресавто клуб България.

По време на празника, управителите на Еуратек ООД – инж. Иван Тодоров и г-н Роман Полак споделиха интерсесни моменти, през които са минали от създаването на фирмата до днес. Първият продаден от тях автомобил е бил FAVORIT 130L, а днес фирмата продава пълната гама модели на ŠKODA, сред които и изцяло електрическите ENYAQ iV и ENYAQ COUPE iV. Първият шоурум на фирмата находящ се в гр. София на бул. „Тотлебен“ е открит през 1993 година и функционира и днес като модерен и всиоко-технологичен “City store” център на марката, заедно с още 14 търговско-сервизни комплекса в цялата страна.

По време на официалното събитие, фирмата бе поздравена от представителите на завода производител – ŠKODA AUTO – инж. Любош Влъчек – Изпълнителен Директор продажби за Европа и г-н. Иржи Найман – Директор продажби Югоизточна Европа. Инж. Влъчек сподели своята признателност за локаните успехи на фирмата и сподели повече за глобалните цели на марката: „Автомобилният сектор се променя бързо. Преходът към електрически автомобили, управляваните от софтуер продукти, новите клиентски изисквания и дигитализацията ще променят значително нашата дейност. Но аз се радвам да заявя, че ние сме готови за това. Ние сме готови да променим историята на марката в цяла Европа. Чрез стратегията NEXT LEVEL ŠKODA 2030 ние значително ще се усъвършенстваме, а България е част от нашата стратегия TOP 5 EUROPE„.

Друг официален гост бе и четирикратния рали шампион на България  – Мирослав Ангелов, който бе награден от  управителя на Еуратек ООД с почетна грамота за принос в развитието на фирмата и юбилейн медал. Фирма Еуратек традиционно подкрепя отбора му „ Мегапорт рейсинг“, състезаващи се  с ŠKODA FABIA R5 EVO.

Специален гост на празника бе и г-жа Ваня Кастрева – Ръководителя на Регионалното управление на образованието /РУО/ – София град, с които фирмата си партнира от цели 11 години в съвместната инциатива за празнично честване на 24 май.

За празничната атмосфера на 30 годишния  юбилей допринесоха и музикалните изпълнения на виртуозните цигуларки от Трио „Хипнотик“, изпълненията на Орлин Павлоя и бенда на Хилда Казасян.