Грозни сцени след финала на писта Стара Загора, Камбуров декласиран

Завърши и последния кръг от националния шампиона на писта/затворен маршрут „Стара Загора“. Завърши неочаквано и брутално. По трасето, а и извън него имаше сериозни битки. Дори след финала имаше катастрофа на серия Макси.

Тъкмо в серия Макси с титлата след екшъна, разиграл се след финала, шампион е Илия Царски (Автоцар) с Mitsubishi Lancer Еvo IX, а победител Венцислав Станев (К-2 рейсинг) с Mitsubishi Lancer Еvo X. До тази развръзка се стигна след драматичен финал.

Първи финала пресече Пламен Камбуров (911 тийм) с Mitsubishi Lancer Еvo IX. Той спечели състезанието. Метър след карирания флаг Камбуров удари втория в класирането Венцислав Станев, който минаваше покрай него. Напълно излишно и безумно действие!?

Първо, защото за титлата на Камбуров му бе достатъчно и второ място. Второ, той вече бе пресякъл първи финала и на метър след флага се отклони за да блъсна Венци Станев. Колата на втория подскочи, вдигна се на две колела и по чудо не се обърна. От този удар можеше да има и по-сериозни последствия.

Стюардите разгледаха ситуацията и взеха решение, че действията на Камбуров са умишлени. Той бе декласиран и за победител бе обявен Станев.  Втори стана Илия Царски, който стана шампион. Царски спечели на писта „Дракон“ след наказание на Камбуров заради фалстарт.

В серия Туринг доминира Димитър Кондев (Ефко рейсинг) с Honda Civic. Той най-после нямаше технически проблеми като в предишните кръгове. Така че успя да спечели победата. Титлата обаче отиде при Кристиян Христов (Стара Загора) с Honda Civic, който финишира втори.

Това му бе напълно достатъчно да вземе първото място и в шампионата. Третото място бе за Иван Алексиев (Пулстарс Сев. Македония) с Honda Civic. .

Интересен развой имаше в серия Спорт. Първа победа за сезона в последното състезание постигна Искрен Веселинов (911 тийм) с Honda Civic. Той стартира от първа позиция и през цялата дистанция бе преследван по петите от съотборника си и победител от писта „Дракон“ преди две седмици Александър Антов с Honda Civic.

Критичната ситуация в дуела между двамата бе четири обиколки преди финала. Тогава Сашо бе притиснал Искрен и го изпревари преди обратния завой при бензиностанцията. Спирачките на Антов блокираха, отвори завоя и Веселинов си върна позицията. Така той спечели първото място с 2,2 сек. пред Антов. Трети стана Александър Димитров (Пулстарс Сев. Македония) с Honda Civic на 20,4 сек.

По скромните сметки на  motoclub.com Веселинов печели титлата, тъй като има една победа и подиуми в трите предишни кръга. Антов също има една победа, но бе декласиран в Хасково. С една „нула“ е и шампионът Йордан Методиев, който не стартира в Стара Загора.

Четвърти в Серия Спорт и първи в клас RC4 Иван Бакърджиев (Хасково) с Peugeot 106.

В серия Лада с нова титла или по-скоро със защита на миналогодишната може да се похвали Крум Крумов (Гага Авала Сърбия). Той спечели убедително надпреварата с близо 13 секунди пред Цветелин Велков (Старт М-Криводол), който стартира от втора редица. Трети стана Веселин Николаев (Шумен Аутоспорт).. След него 4-и беше пилота на Жико Моторспорт Владимир Ганев.