Георги Янков и Цветан Балджиев 3-и в зимното румънско рали „Ковасна“.

Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9 завършиха на трета позиция в зимното румънско рали „Ковасна“. Те също така са и първи в клас N11. Това е най-доброто класиране на Янков в кариерата му.

Българите направиха здрава битка в началото на втория ден с лидерите в N11 Максим Вилмот/ Пиер Жой със Subaru Impreza STI, като преди обедния сервиз те изоставаха с 34 секунди зад тях. В първия етап от следобедните минавания Вилмот/Жой имаха проблеми и изпаднаха доста сериозно в класирането. Така българите, които бяха с бившата кола на Ясен Попов, поеха лидерството и бяха там до финала на ралито.

В топ десет завършиха и другите два нашенски екипажа. Юлиян Телийски и Александър Димитров Mitsubishi Lancer Evo 9 завършиха първото си зимно рали на шесто място в генералното класиране и на второ в клас N11. Това бе доста впечатляващ дебют зад волана на Evo IX-ката, карана преди от Игнат Исаев.

Зад тях на седма позиция и на първа в RC4 са Георги Гераджиев и Георги Гаджев с Ford Fiesta R2, които за пореден път показаха, че са доста бързи на сняг. Гераджиев и Гаджев са и втория най-бърз екипаж с автомобил с един задвижващ мост.

Победители в рали „Ковасна“ са Дан Гиртофан и Тудор Марза с Skoda Fabia R5. Те спечелиха ралито с аванс от почти минута пред унгарците Даниел Фишер/Золтан Буна с Skoda Fabia Rally2 Еvo. До финала на състезанието стигат 35 екипажа от заявените 36.

Източник: http://bgrallyhd.com