В сътрудничество с iRacing, BMW M Motorsport пусна първи виртуална версия на своя нов LMDh автомобил

Успешното сътрудничество между BMW M Motorsport и водещата платформа за симулации iRacing влиза в следващ етап през 2023 г. BMW M Motorsport е на път да стане първият производител в света, който ще направи своя нов LMDh автомобил, BMW M Hybrid V8, достъпен за sim racing community. Както при BMW M4 GT3, реалното и виртуалното развитие на автомобила протичат синхронно. Сътрудничеството беше официално обявено на BMW SIM Live.

„Когато става дума за представяне на истински състезателни автомобили BMW M във виртуалния свят, BMW M Motorsport и iRacing са близки и перфектно настроени партньори от много години“, каза Маурицио Лешиута, ръководител на проекта LMDh в BMW M Motorsport. „Като ръководител на такъв важен проект, поверителността е мой приоритет номер едно. Би било фатално, ако конкуренцията открие техническите детайли на нашия автомобил, които искаме да запазим в тайна. В това отношение си тръгнах наистина впечатлен от професионализма на iRacing. Предоставяме на iRacing CAD данни и констатации от нашите тестове на симулатор и писта. Те се използват като основа, върху която се създава реалистична виртуална версия. Това дава на всеки симулатор възможността да изпита представянето на най-съвременния прототип и привлекателността на BMW M Motorsport.”

„Ние сме изключително развълнувани да потвърдим, че BMW M Hybrid V8 ще дойде в iRacing през следващите месеци“, каза изпълнителният вицепрезидент на iRacing Стив Майерс. „Очакваме с нетърпение класа LMDh от няколко години и подкрепата на BMW M Motorsport беше незаменима, за да ни помогне да внесем както тяхното навлизане, така и новия клас в iRacing. Създаването на тази кола в sim беше радост за нашия екип и нямаме търпение да видим реакцията на общността след пускането й.”

BMW M Motorsport и iRacing вече са работили ръка за ръка по множество автомобилни проекти. BMW M8 GTE също беше пренесено от реалността във виртуалния свят, както и BMW M4 GT4 и BMW M4 GT3 по-късно. Проектът LMDh сега предлага следващата възможност да се изведе автомобил на пистата в два свята.

Състезателната премиера на BMW M Hybrid V8 в 24-те часа на Дейтона (САЩ) през януари 2023 г. наближава. В момента колата е подложена на интензивни тестове в САЩ. Докато колата има специална камуфлажна ливрея за тестовете, BMW M Hybrid V8 ще има производствен дизайн в емблематичните BMW M Motorsport цветове от началото на следващата година. Беше разкрит в Лос Анджелис (САЩ) през септември 2022 г. и вече може да се види и във виртуалната версия на автомобила.